Enonkosken luminen vuodenvaihde

Jouluksi pakoon lumetonta Varsinais-Suomea.

Nyt saa riittää. Ei yhtäkään lumetonta joulua enää kiitos! Näistä sanoista alkoi metsästäminen löytää mökki joulupäivästä yli uuden vuoden aaton. Helppoa kun matkassa on vain kaksi aikuista, hankaluutta suo sitten ne muut toiveet. Koirat matkassa, wc täytyy olla sisällä, astianpesukone on oltava, omaa rantaa ja jos vielä rantasaunankin saa niin enää ei paljoa muuta voisi toivoa.

No jo arvaatte, ei se ollut helppoa. Onneksi avasin oikeassa paikassa suuni ja löytyi mökki Enonkoskelta joka täytti nämä piirteet ihan heittämällä.

Matka kohti Pietä mökkiä Käpälämäessä alkoi joulupäivän aamuna. Jos on ikinä asunut paikassa missä lumi on ylellisyys, tietää sen tunteen, kun ajomatkan aikana maisemat muuttuivat lumisiksi ja samalla määrätyllä tavalla valoisimmiksi. Tai no se valo on erilaista, sellaista sinisempää.

Ajomatkan loppumetreillä pimeys oli jo laskeutunut ja hiukan saimme hakea oikeaa käännöskohtaa, mutta perille päästiin. Meitä oli vastassa ihana kotoisa mökki jonka mukava lämpö toivotti vieraat tervetulleiksi. Lisäksi
omistaja oli jättänyt yllätyksen jääkaappiin, joten saimme nauttia paikallisia tuotteita, olipa mukava yllätys! Mökki yö kuntoon, tavaroiden purkausta ja oli aika levähtää.

Luminen ihana illan hämärä

Tervetuloa <3

Olimme päättäneet, että tämä viikon pituinen vapaamme aiomme viettää siten, että automme ei liiku pihasta mihinkään. Lepäämme, kävelemme, pilkimme ja nautimme koiriemme riemusta juosta järven jäällä. Ja näin me teimme. Nautimme siitä mahtavasta hiljaisuudesta mitä mökki tarjosi.

Mökin ympäristössä on helppo kävellä ja nauttia lumisista maisemista. Pari autoa tuli tiellä vastaan ja hekin ajoivat niin kauniisti, että edes ääniarka Vilperimme ei asiaa kovinkaan paljoa kauhistellut.

Rantasaunan löylyt ihanassa perinteisessä saunassa olivat kuin kultaa joka vei ajatukset pois töistä ja kaikesta arkeen liittyvästä. Uuden vuoden vastaanottona meillä oli hyvät löylyt ja todella hiljainen tienoo.
Olikohan ensimmäinen kerta kun en ole kuullut yhtäkään pommia? Koirat nauttivat!

Tämän ihanuuden löytää siis Ylä-Enonveden rannalta. Mökistä on matkaa Enonkoskelle 10 km ja Savonlinnaan vain 25km. Loistava sijainti siis.
Mökin löytää esim. täältä https://www.airbnb.fi/rooms/46383247?fbclid=IwAR3r...


Mökki tarjoaa kivan paikan viettää lomaa. Mökki oli lämmin ja tunnelmallinen. Jos kalastaa tykkää on järvessä loistavasti siihen tilaa. Nopeasti mökiltä ajaisi vaikka Savonlinnaan katsomaan nähtävyyksiäkin tai mikä
jottei vaikka oopperaa! Toivottavasti kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Tyhjää ja hiljaista, mikäs tuossa oli kalastella

Olen aina nauttinut kävelystä jäällä. Lunta oli vähän joten lumikenkiä ei tarvinnut, mutta nastakengät olivat kyllä ihan loistavat!

Kouramme nauttivat todella paljon jäällä pallon kanssa leikkimisestä. Vilperikin, vaikka lähestyy jo 13-vuoden ikää, oli kuin nuori poika kun kirmaili Remun kanssa.

Vilperi rakastaa katsella kaikkea kaunista. Jäällä juoksemisen jälkeen maistui hetki peiton alla.

Keittiö oli kivasti varusteltu ja astiat olivat hyvässä kunnossa. Ikkunat toivat kivasti valoa tilaan.

Ainoa valo uuden vuoden illassa oli meidän omat kynttilät.

Kotiinlähdön hetkellä minusta jotenkin tuntui, että koirat olivat lähdöstämme ihan eri mieltä :D

Kiitos ihanasta pienestä lomasta!