Formulafanin lomamatka ja sport baarit

Matka varattuna ja tunne lämpimästä alkoi jo häämöttää,
sitten se iski formulafanin tuskahiki! Kun saavumme Bangkokkiin aamulla on
formulat siitä muutaman tunnin päästä. Ensimmäinen formulakisa, ensimmäinen
Bottaksen ajaminen Mersun puikoissa. Ei loppulomankaan vaihe helpottanut
tuskaa. Seuraava ajo osuu Myanmariin Yangoniin ja kolmas taas Thaimaassa Ao
Nangiin.Koska asia oli kummallekin tärkeä alkoi sport baarien metsästys. Mitä sitä urheiluhullu ei tekisi saadakseen nauttia formulan hurmaa. Ja ehkä sitä myötä myös hampurilaisia (tästä on tullut meillä jo legenda).

Lentokone laskeutui Bangkokkiin aamulla 9 aikaan. Laukut
hihnalta, vaatteiden vaihto ja kohti taksi jonoa. Tai mitään jonoa ollut,
siellä me istuttiin hetki vain paikoillaan tuolilla ja nautittiin Thaimaan
lämmöstä ja tuoksusta, olemme täällä taas! Taksikuski ei ollut uskoa korviaan, kun pyysimme häntä ajamaan suoraan löytämäämme sport Baariin The Sportman, jota oli kovin netissä kehuttu. Olimme vielä varmistaneet, että siellä todella näkee formulat. Hän varmasti mielessään ajatteli, että ihan tottako ne Suomalaiset oikeasti menee ensin baariin ja vasta sitten hotelliin, joo menee ne :D Kuskin ilmeistä päätellen hän piti meitä jotenkin (?) omituisena.


Baari oli hyvä. Meidät lopulta ohjattiin yläkertaan, kaikki me formulafanit. Siellä oli kuulkaa tunnelmaa kerrakseen. Ja siellä oli ihan oikea sport baarin tunnelma, SIELLÄ OLTIIN TOSISSAAN URHEILUN ÄÄRESSÄ. Alakerrassa osa porukasta nautti jalkapallosta. Vaikka me (ainoina Suomalaisina) yritimme kovin kannustaa ei se Bottas päässyt palkintopallille,
no jospa sitten seuraavassa.

Baarista voisi mainita, että tämä oli sellainen ”oikea”
sport baari, sopivan rento tunnelma ja mikä ihanaa tupakointi tapahtui ulkona. Myös ruoka oli loistavaa ja juotava kylmää, kelpasi aloittaa loma.

Seuraava kohde aiheutti meille hiukan päänvaivaa. Sport baareja on kyllä Thaimaassa varsinkin Bangkokissa, mutta miten tuo Myanmar ja Yangon?

Suuren tuskan kanssa onnistuimme löytämään yhden baarin joka lupasi meille formulaa näyttää. Remontti heillä oli kesken, mutta järjestelivät meille yläkerran televisioon formulat. Aika-ajot tietysti ensin lauantaina ja samaan paikkaan sitten takaisin sunnuntaina.

Tämä 50th street oli enemmänkin ravintola. Siisti ja ruoka oli loistavaa. Paikasta puuttui kuitenkin mielestäni kokonaan se sport tunnelma. En tiedä miten paikka tulee muuttumaan kun alakerran remontti on valmiina vastaanottamaan uusia turisteja.

Tällä kertaa kisojen aikana baarissa istuskeli alle 10 ihmistä nauttien lähinnä ruokaa ja juomaa. Kun kisat alkoivat tuntui muutama pää kääntyvän kohti ruutua. Meitä taisi olla meidän lisäksi vain yksi, uskoakseni Kiinalainen, formulafani. Tässä baarissa oli haastavaa istua sisällä, koska täällä tupakointi oli sallittua ja tietysti sitten sattui niin, että viereen istahtaa se ketjupolttaja. Kaikkia pirun ongelmia se astma aiheuttaa.

Kolmas formula meillä ei onneksi osunut enää Myanmariin, en usko että esim. Baganissa tämä olisi ollut helppo asia nähdä. No kolmas osui Thaimaahan ja Ao Nangiin. Ao Nang jossa Suomalaisia alkoikin ensimmäistä kertaa tämän matkan aikana näkymään. Kävimme pitkän mietinnän missä formulat katsotaan ja koetestasimme TJs Restaurant & Sports Bar nimisen baarin. Aika-ajot nähtiin ruudulta, ruoka oli hyvää ja juotavat olivat hyviä, oliohan tarjolla jopa siideriä. Se on suuri nautinto monen viikon jälkeen :-) Aika-ajot olivat ilman ääntä, mutta omistaja hiukan lupaili että ääni seuraavalle päivälle saadaan.

Kilpailupäivänä baarissa oli menossa jalkapallo-ottelu joka loppuisi sopivasti ennen kuin formulat alkavat ja saisimme mahdollisuuden nähdä pääsisikö Bottas palkintopallille tässä kisassa. Kuitenkin kun jalkapallo oli loppu emme ääntä saaneet ruutuun ja muutama Suomalainen siitä valuikin jo pois. Söimme jonka jälkeen itsekin totesimme että ilman ääntä formula on vähän kuin hajuvettä ja lihapullia. Vaihdoimme nopeasti paikkaa Aning Restaurant nimiseen ravintolaan rantakadun varteen. Tuossa ravintolassa on muuten jotenkin kotoinen
olo ;-) käykää katsomassa jos paikalle eksytte.

Ikävä kyllä Bottas ei tässäkään kisassa vielä päässyt palkintopallille astumaan.

Koti Suomessa saimme sitten todistaa kun Bottas ja Räikkönen kummatkin nousivat palkintojen jaossa korokkeella. Ei ne kisan katsomiset kuitenkaan hukkaan menneet.

On määrätyllä tavalla hauskaa hakea paikkaa ja miettiä missä kisat saa katsottua. Jännä on myös huomata että miten erilaisia baareja on tarjolla nimellä sport. Ikävä kyllä me häviämme aina jalkapallolle jos ruutuja on vain yksi tai tilassa vain yhdellä ohjelmalla on ääni…siitäkin huolimatta että formulafaneja saattaa istua eniten siinä tilassa.

No tämän vuoden 2017 ekat ajot on korkattu ja seuraavaksi täytynee ruveta miettimään ensi vuotta ja sen ongelmia. kesälomahan on helppo koska kanava kulkee tabletissa mukana. No voihan seuraavassa majoituksessa olla kansainväliset urheilukanavatkin tarjolla, mutta täytyy sanoa, että näillä kokemuksilla voisin ottaa kuitenkin sen baarin <3