(HELSINKI ) BANGKOK 2017

Helsinki-Vantaan automaattisen lähtöselvityksen ansiosta oli laukkujen jättäminen ja turvatarkastukseen pääseminen nopeaa toimintaa. Ihana Helsinki-Vantaa odotti taas matkaajaa. Saamme olla ylpeitä omasta kentästämme, mainettakin niittäneestä, ja se ei kyllä yllätä useita kenttiä nähnyttä. Kenttämme on siisti, palveluita on paljon, kauppoja on jokaiselle.

Hyvän ruokailuhetken päätteeksi oli aika lähteä kohti konetta ja mikä ihana yllätys! Me saisimme matkata Airbus 350:llä. Ihan loistava kone! Jalkatilaa oli tarjolla riittävästi jopa pitkälle miehelleni.

Loma alkoi siis hymyillen. Bangkokin pysähdys mietitytti jo alkuunsa, kun olimme jo muutaman kerran pettyneet Bangkokin tunnelmaan. Nyt kuitenkin matkan järkevyyden kannalta oli hyvä pysähtyä tähän ennen kuin lento kohti Myanmaria saattoi alkaa. Me päätimme ottaa tällä kertaa vastaan hiukan erilaisen Bangkokin.

Kone laskeutui aamutuimaan kentälle ja rahan vaihdon jälkeen (kyllä kurssi on kentällä hyvä. Voit saada edullisemminkin mutta meille tämä riitti) lähdimme kohti uneliasta taksijonoa. Tai siis mikään jono ole, vaan haet automaatista lipun ja katsot mikä auto on sinun autosi.

Taksikuski ei nyt vaan ollut uskoa korviaan kun turisti haluaa mennä Sport baariin ja kello oli paikallista aikaa n.9. Normaali turisti lienee tahtoo ensin edes hotellissa käydä, mutta hei mehän ollaan Suomalaisin J Tästä baarikierroksesta lisää ”Formulafanin lomamatka” osiossa.

Sport baarin tunnelman jälkeen oli aika mennä kohti hotellia joksi olimme valinneet Hotel De Bangkokin (ei pääse ainakaan nimi unohtumaan). Hotelli oli hyvällä sijainnilla, kävelymatka joka paikkaan ja 7/11 ihan vieressä. Hotellin henkilökunta oli ynseää, paitsi siivoojat olivat aurinkoisia. Aamulapa oli ok ja huone oli hiljainen ja siisti.


Päivän kohokohtiin Sport baarin lisäksi kuului pienet päikkärit ja illallinen Baiyoke Sky hotellin viereisellä alueella ruokailu. Hot Pot keitto merenelävillä ja vesi kahdelle kustansi 220 BATH.

Aamulla heräsimme poikkeukselliseen näkyyn, täällä sataa vettä!

Sen minkä kesä kastaa, sen se myös kuivaa. Joten aamupalalle ja nokka kohti Dusit Zoota, vaikka taksikuski väitti kiven kovaa, että se on suljettu sateen takia. Portilla kuitenkin näkyi istumassa lipun myyjiä ja sadekin alkoi hiukan väistyä ja muuttui tihkusateeksi, eli sisälle vain. Ja
kyllä kannattikin, saimme nauttia eläintarhan tunnelmasta muutaman tunnin aivan kahdestaan, tätä tuskin tulemme koskaan toiste kokemaan.

Dusit Zoo oli isohko. Osalla eläimistä olot olivat aika karut, kuten usein ulkomaalaisissa eläintarhoissa on ollut. Kiva tauko kuitenkin kaupungin tunnelmaan. Sisäänpääsy oli 150 BATH, eli n.4€. Se mikä oli erikoista oli se, että alueella oli 7/11 myymälä. WC:t olivat siistejä ja niitä
oli tarpeeksi. Outoa oli, että alueella liikkui autoja.

Pikainen pyrähdys bangkokkiin kesti meiltä vain 2 yötä. Siihen mahtui kuitenkin ihan mukavasti kävelyä, shoppailua ja nähtävyyksiä. Eikä kannata unohtaa hierontaa, ilman sitä ei voi Thaimaassa olla, sinne ne jäi tuskaiset selkäkivut ja tilalle tuli lomaileva rento ihminen.

Bangkokin tunnelma yllätti meidät, muutamaan vuoteen emme olleet käyneet ja katukuvasta oli häipynyt lähes kokonaan tuk-tukit. Myös drinkkibaarit olivat kadonneet, siis ne perinteiset kärryversiot. Mietimme mahtoikohan tuo johtua vielä kuninkaan kuolemasta, jonka jäljelle jättämä suru oli käsin kosketeltavaa Thaimaalaisissa. Myös ihmisten tympeys yllätti. Missä
on Thaimaalaisten iloinen luonne? Liittyikö sekin vielä Kuninkaan poismenoon.

Taxitolppa lentokentällä

Hotel De Bangkok