Puolanka talviloma 2021

Matka kohti lomamökkiämme alkoi upeassa aurinkoisessa talvisessa kelissä. Tällä kertaa matkamme kohde oli Puolanka, josta olimme löytäneet meille sopivan ihastuttavan mökin https://tuparent.fi/loma-asunnot/

Autoajelun kilometrien aikana iski kamala nälkä. Koska talvella ei tarvitse olla huolissaan koirien pärjäämisestä autossa, tai että saavatko he tulla terassille oli valinta paikasta vapaa. Olimme muutaman kerran huomanneet Takkatupa nimisen paikan Pihtiputaalla. Tällä kertaa päätimme lähteä paikan katsomaan. Käynti ei ollut huono, palasimme sinne myös kotimatkallamme.

Menomatkalla tilasimme sämpylät, toki siellä olisi ollut tarjolla ihan seisova pöytäkin, mutta halusimme vain ”pienen” huikopalan. No pienestä en tiedä, mutta tuoreet sämpylät kyllä veivät kielen!

Käyppä tutustumassa www.takkatupa.fi niin ja koirat saa kesällä ottaa terassille ja koirille löytyy häkkikin pihasta, joten toimii koiran kanssa matkaaville myös kuumaan aikaan.

Remulla pitää olla aina pehmokin autossa mukana :-)

"Vielä ehdit kääntyä pois". Ikävä kyllä tuota kylttiä ei enää näkynyt saapuessamme Puolankaan, toki pimeys olisi saattanut haitata kyltin näkemistäkin. Tiesitkö muuten, että Puolangan positiivinen pessimismi sai alkunsa reilut 10 vuotta sitten kesätapahtumasta ja on jo ikävä kyllä kuopattu. Se selvästi kuitenkin elää kunnassa edelleen. Matkailija ei voi olla huomioimatta Puolangan Pessimisti ry:n omaa toimitaloa. Todella hieno mainosidea ja tapa erottua muista paikoista, arvostan!

Mökki löytyi ja hiljaisuus sekä upea talvinen maisema oli lumoava astuessamme pitkän ajomatkan jälkeen autosta ulos.

Seuraava aamu heräsi vastaamme upealla sinisellä sävyllä ja jopa nuorempi koiramme Remu jäi tätä maisemaa hetkeksi ihailemaan.

Meillä oli omat lumikengät mukana. Mökiltä saa muuten vuokrata lumikenkiä, ei ole pakko olla omia mukana. Koiramme nauttivat tästä upeasta lumisesta maisemasta ja kirmailivat jäällä ihan oikein kunnolla.

Siitä kirmailusta tulikin lomamme yksi käännekohta.

Talven sävyissä mökkikin pääsi vähintäänkin oikeuksiinsa.

Remu vauhdissa, Vilperi pötköttää auringossa

Koska kaikkialle on lyhyt matka, päätimme lähteä tapaamaan ystäväämme Suomussalmelle. Matka Puolangalta Suomussalmelle oli upea. Maisemat olivat hienot ja puiden kaartuneet lumiset rungot tien päällä olivat kuin olisi ajanut autolla sadussa. Matkalla tietysti poikkesimme ostamaan leipää ja juomaan kahvitkin kera laskiaispullan jo tutuksi tulleeseen https://www.ammanleipa.fi/ kahvilaan. Jos matkasi varrelle osuu tämä kahvila niin käy ihmeessä ostamassa jumalaisen hyvää leipää. Samassa yhteydessä on muuten, et ikinä arvaa! Suomessa, Suomussalmella tehdyn karkin myyntikin. Minulle itselleni oli yllätys, että sellainen Suomussalmelta löytyy, mutta tosiaankin Finlandia Candyllä on Suomussalmella karkkitehdas.

Herkut maistuu reissun jälkeen

Siellä jossain se auto on

Mökkeily meillä sujui lumikenkäillen, rantasaunassa saunoen ja rentoutuen. Niinhän se on lomalla tarkoitus, ladata akkuja. Täällä se olikin helppoa. Hiljaisuus oli käsin kosketeltavaa, viereisten mökkien asukkeja ei näkynyt ja koko järvi oli hiljainen.

lukikenkäilyä ja pilkkimistä kera Ukon

Sitten tuli se kirmailumuutos. Se oli meidän Remu. Näistä meidän kahdesta koirasta Remu oli ehtinyt jo useaan otteeseen loukata itsensä, vaikkakin ikää on vain 3 vuotta. Jalkaan tuli kerran todella syvä haava ja koska se ei riittänyt hän riehumisellaan repi tikit ihon läpi toiselta puolelta haavaa! Haavanhoito kesti tästä syystä lähemmäs puolisen vuotta. Kyykäärme on purrut kerran ja kannuskynsi ollut kaksi kertaa rikki.

Siis oli ollut kaksi kertaa, nyt tuli se kolmas! Tietysti mökissä Puolangalla, iski heti paniikki. Minne me päästään kynnen kanssa?
Asumme itse Varsinais-Suomessa ja siellä saattaa kuulla eläinlääkärille soittaessa, että tervetuloa viikon päästä. Apua! No selvitystyö toi tuloksia ja löysin kunnan eläinlääkärin joka päivystää Puolangalla ja Suomussalmella vuoron perään. Nyt sitten tietysti oli Suomussalmella. Soitto, vastaaja, jätä viesti vastaajaan äänimerkin jälkeen. Olin jotenkin ihan varma, että tässä käy huonosti emmekä saa lääkäriä. Ei mennyt kauankaan, kun puhelin soi. Siellä ystävällisellä äänellä varustettu nuori mies kysyi, että sopiiko aika parin tunnin päästä. Voi sopii! Miten iloinen olinkaan juuri sillä hetkellä.

Palvelukin paikassa oli ihan loistava, mitään eroa ei ollut yksityiseen asemaan. Toinen koiramme Vilperi sai olla nukkumassa toimenpiteen ajan autossa uusi ihana toppatakki päällään vilttien joukossa. Tuolloin 12 vuotias Vilperi osasi kyllä ottaa siitä ilon irti.

Potilas nukutettuna

Tuhina jatkui vielä pitkään mökilläkin

Kun illalla palasimme pikkuteitä ajellen takaisin mökille, oli itsestään selvää, että kävelemiset rauhoittuivat tähän ja me aloimme nauttia enemmän vain ihan mökkeilystä. Eikä siinä mitään, mikä oli nauttiessa <3

Kodan tunnelmia

Mä nautiiiiiin!

Huurteinen sauna siideri

Mitä meille jäi Puolangasta mieleen. Päällimmäisenä ainakin se, että täällä olisi ollut mahtavia kävelyreittejä, pitäisikö tulla joskus kesällä uudestaan?

Palveluystävällisyys alueella, niin koiran hädän hetkellä, mökkiä vuokratessa kuin myös paikallisessa K-kaupassa.

Kaikki lomat loppuu, tämäkin ja oli aika lähteä kotia kohti.

PS: Remun kynsi parani, meni muutama päivä ja häneltä halkesi toisen tassun etukynsi. Remu on selvästi koko 3 vuotiaan tarmollaan nollasta sataan koira ihan kaikessa.

Kun luen näitä mökeissä mietin aina, että oikeasti repiikö ihmiset puista kaarnat :-(

Tyhjä järven selkä. Sielu lepää.

Vilperi osaa nauttia lomailusta ollaan me missä tahansa. Rakastaa kauniita maisemia ja ottaa itselleen rauhallisen hetken. Mitähän tässäkin mietitään?

Veljekset kotimatkalla. Näiden kaverusten kanssa on kyllä ihana matkustaa.