2012 Mexico - Playa del Carmen

Meillä matkalle lähtöön pitää aina olla hyvä syy. Jokin asia mitä haluamme nähdä, jokin kokemus jonka haluamme kokea. Tällä matkalla oli mahdollisuus niin nähdä kuin myös kokea. Tuntui uskomattomalta saada mennä historian äärelle juuri ennen maailmanloppua, niin ne silloin lupasivat...vai lupasivatko?

Mexico opetti meille muutamia asioita, kuten jokainen maa on meille matkalla opettanut. Ensin se historia. Maan historian tarinoita on niin paljon kuin on sen kertojiakin. Me emme antaneet sen meitä häiritä nautimme matkasta täysin siemauksin.

Tämän matkan teille Tjäreborgin valmiilla paketilla. Koska matkassa oli kolme, oli se halpoin tapa siirtyä matkalaukkujen kanssa lentältä hotelliin ja takaisin, saatikka retkien järjestämisen helppous.

Lento oli pitkä. Mutta mitä ei tekisi nähdäkseen jotain mitä haluaa, maistaakseen maan maut ja päästäkseen tekemään jotain aivan ihanaa.

Ei niinkään lento, mutta aikaero oli jostain syystä ihan kamala, se ei meillä korjautunut koko kahden viikon aikana. Miksiköhän ei?

Hotelliksemme valitsimme http://sandoscaracolresorts.com/ ihan loistava hotelli. Hotellialueen mahtavat ravintolat, uima-allas, henkilökunta...ihan kaikki oli loistavaa.

Huoneemme sijaitsi kolmikerroksisen rakennuksen ylimmässä kerroksessa.

Oma poreamme parvekkeella

Yksi sänky

Kylpyhuone

Toinen sänky perinteisin pyyhekoristein

Hotellilla järjestettiin paljon ohjelmaa. Tässä yksi monista.

Hotellin ranta

Hotellin papukaija

Yksi kokemus tavoitteista oli tietysti päästä Chichén Itzáan. Ehkä seuraavat kuvat kertovat miksi...

Wow

Cenote Sagrado on 60 metriä leveä ja 35 metriä syvä lähde, johon on aikojen kuluessa uhrattu paljon ihmisiä. Uhrattavat kävivät ennen seremoniaa saunassa puhdistautumassa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Itse tilaisuudessa uhri sidottiin liikuntakyvyttömäksi koruilla ja hienoilla kankailla ennen kuin hänet työnnettiin veteen.

Jalkapallokenttä. On sillä kokoa.

Venematkat on aina hauskoja, sitä näkee asiat eri silmällä kun kohteeseen tulee vesistö väliin. Siksi oli saatava etäisyyttä ja hypättävä alukseen joka vei meidät syömään varmasti parasta taco-rullaa mitä tulisimme koskaan saamaan. Eli matkasimme Cozumelin saarelle. Saaren nimi merkitsee mayakielellä Pääskysten saarta.

Oli lipulla kokoa.

Yksi tavoitteistamme oli tällä matkalla saada kokea jotain ihanaa. Halusimme saada uida delfiinien kanssa. Kyllä täällä ne on vangittu, mutta se ei meitä huolestuttanut. Olimme päättäneet että tämä on yksi niistä:"kerran elämässä", onneksi olimme. En tule ikinä unohtamaan sitä tunnetta, kun sain delfiiniltä suukon. En myöskään sitä kun "heitettiin ylä läpä" tai sain kunnon uimakyydin delfiinien työntäessä jalkapohjista ilmaan. Ihana kokemus.

Kaiken lisäksi http://www.xcaret.com/ yllätti kokonaisuutena. Delfiinit, uinmti maanalaisessa joessa, eläinpuisto, koko alue unohtamatta mahtavaa päivän päättävää esitystä. Sitä ei muuten kannata jättää kokematta. Jos menet tänne, ota aikaa ja nauti. Jokainen tulee näkemään ja kokemaan uskomattomia asioita oman maun mukaisesti. Minusta edes kokonainen päivä ei riittänyt. Tämä on yksi kohde, johon menisin ehdottomasti uudestaan jos palaan vielä joskus tänne takaisin.

Saammeko esittäytyä! Me tulemme kanssanne leikkimään!

Eläintarhan antia

Tuolla uimme muutaman tunnin. Ihan mahtava kokemus.

Päivän päättävän näyttämön tunnelmia ennen esitystä

Mieletön esitys. Saimme nähdä osan Mexicon historiasta, upeita pukuja, upeita taitavia esiintyjiä. Tilaisuuteen olisi pystynyt ostamaan myös ruokailun, heille oli varattu erillinen katsomo.

Jos paikka on erikoinen, täytyy olla myös sisääntulo.

Mexico on niitä maita joista sanon, että tänne voisin palata takaisin. Eikä se ole mikään ihme. En pysty aikaeron lisäksi sanomaan maasta mitään pahaa, vain ja ainoastaan hyvää. Värikäs ja taas hoiukan erilainen tuttavuus, suosittelen.

Mielestäni kyllä näkemisen ja kokemisen takia jättäisin perheen pienimmät kotiin. Jos aikoo maata hotellin alueella koko loman, onnistuu kyllä lastenkin kanssa. Silloin jää vain kokematta edes pieni pala Mexicoa.

Vielä muutama kuva kertomaan kokemuksistamme.

Raidoilla

Paikalliset sanovat Mexicon suudelma. Aurinko on todella polttava, täällä kannattaa olla mukana aurinkorasvaa.

Kävelyllä Play del Carmenissa. Ihan normaali päiväkävely ja kissojen hoivaamista.

Muitakin ulkoilijoita näki

Ihanaa väriterapiaa

Päästiin näkemään karnevaalikulkue

Ikä ei täällä ole rasite

Mun aurinkotuoli!

Ylös on päästävä

Ruskea ja hiukan raitaa, kelpaako?

Olen ihan normaalin kokoinen.

Minut voi tavata iltakävelyllä

Oikeasti, tätä kaveria en halua tavata koskaan livenä. Kuva ei kerro totuutta koosta, ikävä kyllä.

Eläintarhassa oli oikeasti koiria? Koiria näki muutenkin paljon. Poikkeus moniin maihin oli se, että täällä ne olivat pääsääntöisesti hyvin hoidettuja ja niillä oli pannat.

Kiva kun kävitte :-)

Takaisin kentälle ja vielä ennen koneen nousua pientä purtavaa...tuntuuko tämä nimi jotenkin tutulta vai mitä luulette? Pöytäpingis maila oli muuten ruokalista. Omituista, että listalla oli niin paljon rapuja...

Kiitos, kun pääsit loppuun asti. Toivottavasti herätin matkakuumeen :-)