Matkamessut 2017

Odottavalla tunnelmalla. Jo viime vuonna liput olivat

ostettuna, sairastelu vain päätti voittaa ja messut muuttuivat sairaalaksi. Nyt on sitten haaveena nähdä mahdollisimman monta ihanaa uutta (meille uutta) maata ja saada niistä inspiraatiota. Monta ihanaa matkustusvuotta on jäljellä, ne kaikki täytyy jollain haaveella täyttää.

Kotimaassa on paljon pyöritty ja opittu se, että pyritään mökki vuokraamaan aina sieltä missä olisi luontopolkuja tai vaikka jopa kansallispuisto. Meistä kun ei ole makoilemaan paikoillamme missään maassa.
Viime kesänähän kiersimme pohjois Norjaa ja mökkeilimme Inarissa. Ensi kesän kiinnepiste odottelee Nurmeksen kupeessa. Meillä on myös käynyt mielessä, että mitäs jos kotimaan vaihtaisikin matkusteluun Euroopassa, miten olisikin vuokramökki Saksasta, Itävallasta tai vaikka ranskasta? Näen jo silmilläni upean talon omine uima-altaineen. Toisaalta Suomessa on todella paljon katsottavaa ja koettavaa. Ihan vieressämme olisi Turun saaristokin rengasteineen, sieltä vain on ikäväksemme vaikea löytää mökkiä vuokralle jos varsinkin pitää kiinni meidän toiveistamme (koira, ranta, erillismökki ja sisä wc) eikä ole valmis maksuissa hulluuteen. Toivottavasti messut tuovat tähän hiukan uutta viritystä ja pääsemme haaveilemaan tulevista ”lähimatkoistamme”.

Ulkomaat, oi ihana talven loma joka vie meidät johonkin kohteeseen jonka nähtävyydet saavat meidät sanomaan: ”Ihana!”. Maailma on täynnä upeita matkakohteita, niiden valitseminen on se vaikein asia. Meitä matkalle vetää jokin asia maasta. On se sitten Kiinan muuri, Tai Mahal, chitzen itza tai vaikka sigiriya kallio. Jokin tai jotkin upeat kohteet, joita ei koskaan unhoita. Tuleva tämän talven loma on jo buugattu Myanmariin ja Ao Nangiin, odotan innolla. Myanmarin kierrolla tarkoitus on taas nähdä mahdollisimman paljon, eikä tarkoituksemme ole Krabillakaan jäädä rannalle makaamaan. Niin ja sitten asiaan. Mihin seuraavaksi, entäs sitten…siihen odotan
niin paljon saavani irti messujen eri maiden pisteistä.

Kun me haaveilemme tulevan viikonlopun matkamessuista, on tyttö nauttimassa Aasian kierroksesta joka alkoi perjantaina 13.1, ei se ei ollut se kuuluisa Finnairin lento 666. Toivottavasti hän pääsee pian kirjoittamaan omaa tarinaansa ja me muut täällä palelevat pääsemme nauttimaan edes kirjoituksen avulla lämmöstä.

Toivottavasti saan teille tähän paljon tunnelmaa ja upeita uusia ajatuksia kun olen päässyt kiertämään messut lauantaina.