Bangkok 14-18.1/2017

Nyt ollaan päästy tähän ulkomailla olemisen makuun pikkuhiljaa. Eli reissu alkoi siitä että Helsinki-Vantaa lentokentällä lasilliset skumppaa ja lennon odottelua.

Ensin lensin muutaman tunnin Moscovan lentokentälle, siellä olin noin 5 tuntia join pari kaljaa, puhuimme turistien kanssa ja odotimme lentoa. Moscovan lentokenttä oli muuten tosi siisti jne, mutta siellä lenteli puluja ympäriinsä ja kaupat oli tosi samanlaisia niin ei siinä paljon Katsottavaa ollut. Tupakointi oli kielletty koko lentokentällä.

Lento Moscovasta Bangkokkiin kesti noin 8-9h, loppuvaiheessa matka alkoi tuntua ikuisuudelta, koska olihan siinä jo monta tuntia matkustettu...

Ensimmäisenä päivänä kiertelin aluetta ja tutustuin paikkoihin. Tuktuk ajelutti meitä eri nähtävyyksiin kuten temppeleihin ja seisovalle budhalle. Myöhemmin kiertelin Khaosan Roadilla myös vähän ostoksilla, juomassa ja syömässä.

Thaimaan sähköjohtoviritelmät...

Lämmin ainakin oli....

Toisena päivänä lähdin katsomaan Golden mount temppeliä. Sinne piti nousta 400 porrasta mutta oli sen arvoista. Maisemat olivat upeat.

Munkkeja näki joka puolella rukoilemassa

Paikalliset ja turistit laittoivat rahaa roikkumaan tuohon ns. lahjoituksina

Olin tutustunut uusiin ihmisiin Lentokoneessa ja lähdin heidän mukaan pilvenpiirtäjän katolle baariin lähemmäs bangkokin keskustaa. Hieman huonoja kuvia... mutta oli todella kiva ilta!! Hotelli ja Sky View baari oli uskomaton. Lähempää keskustaa oli muutenkin paljon "rikkaampaa aluetta".

Kolmantena päivänä ostin liput koko päivän vene ajeluun. Veneitä kulki kokoajan ja mihen vain samanlaiseen veneeseen sai koska vain hypätä. Niitä kulki lähes kokoajan. Ensimmäisenä menin River city ostoskeskukseen missä oli pääosin taidetta ja öky hintaista tavaraa. Sen jälkeen kävin katsomassa China townin. En tiedä miksi mutta siellä oli ihan sairaasti ihmisiä, ei mahtunut edes liikkumaan. Jäi vähän huono maku vaikka muuten olisi ollut tosi kiva paikka. Illalla tuli maistettua katuruokaa, PALJON parempaa ja halvempaa kuin ravintolasta saatu ruoka.

Viimeinen kokonainen päivä meni kierrellen eri paikkoja. Tuli nähtyä kansainvälinen museo ja temppeleitä ja muutamia nähtävyyksiä. Illalla tuli nähtyä hieman enemmän Khaosan Roadin yöelämää vaikkakin joka ilta sitä on vähän tultu nähtyä...

Aina kun meni johonkin temppeliin piti riisua kengät ja pukea polvet ja olkapäät peittävät kaavut...

Bangkok on todella kiva ja vilkas kaupunki täynnä todella mukavia ja auttavaisia ihmisiä. Tässä on nyt joka päivä tultu käveltyä noin 15-18 kilometriä... huh!

Hotelli oli ihan hyvä paitsi ilmastointi ei ollutkaan kunnollinen ja siksi tuli
nukuttua todella huonosti.

Thaimaassa on tällä hetkellä suruaika meneillään Kuninkaan kuoleman takia ja se näkyi tosi
paljon katukuvassa... joihinkin temppeleihin ei päästy suru seremonien takia ja paikalliset pukeutuivat mustaan ja surunauhoja oli joka puolella, paikallisten vaatteissa, taxeissa, muurien päällä roikkumassa jne... Näin myös monia näyttelyn tyylisiä kunnian osoituksia kuninkaalle. Kaupungissa tuli kokoajan vastaan kuninkaan suuria ja pieniäkin kuvia missä oli kukka koristeet ja surunauhat ja ihmisiä joka puolella suremassa ja rukoilemassa häntä kohden. Myös koululaiset olivat suremassa kuningasta ja muistivat häntä hienoilla piirrustuksilla. Paikalliset todella rakasti Kuningastaan ja surivat sitä aidosti. Suruaika kestää vuoden ja kuninkaan kuolemasta alkaa nyt olemaan noin kolmisen kuukautta.

Koululaiset olivat piirtäneet kuninkaasta muistokuvia

Suruseremonian aikana paikalliset jakoivat pientä purtavaa ja jäätelöö mikä oli muuten tosi hyvää!

Viimeisenä päivänä nukuttiin pitkään, pakattiin tavarat, käytiin syömässä ja kunnon hieronnassa... se teki hyvää! Sitten reppu selkään ja bussilla ja lautalla kohti Koh Taon saarta.