Thaimaa Cha-Am ja Bangkok 2010

Tämä oli matka joka suoritettiin koko neljän persoonan voimin. Thaimaan valloitus oli jokaiselle ensimmäinen, joten muuta ei tiedetty kuin, että lämpöä pitäisi vastassa olla. Koska lapset olivat mukana, päädyimme käyttämään matkan järjestelijänä tjäreborgia. Joka hoisikin tämänkin matkan loistavasti. Olemme käyttäneet matkatoimistoa muutaman kerran ja iloksemme olemme saaneet todeta, että palvelu ja hinta/laatu kohtaa heillä erinomaisesti. Hotelliksemme valikoitui

http://www.beachgardenchaam.net/index.html joka oli meille juuri loistava hotelli. Hotellin hierontapalvelulle ihan täysi kymppi. Hotellissa oli poikkeuksellisen paljon Saksalaisia turisteja. Huone oli siisti ja me saimme huoneet lähekkäin toisiamme, lapset saivat oman huoneen...ne nyt enään mitään niin lapsia olleet ja onhan Thaimaa turvallinen maa.


Hotellimme

Matkat olisivat tylsiä jos se käytettäisiin makaamiseen rannalla. Olin löytänyt netistä Kuisma Lius nimisen mahtavan Suomalaisen miehen joka oli naimisissa Thaimaalaisen naisen Pu Liuksen kanssa. Oli, koska Kuisma menehtyi vuonna 2012 vakavan sairauden murtamana. Tällä matkalla kuitenkin Kuisma vei meitä moniin erilaisiin paikkoihin ja yhtenä niistä tietysti piti päästä katsomaan kelluvat markkinat ja kwai joen silta. Oli mukavaa matkata pienessä pakettiautossa eikä tunkeutua isoon turistibussiin joka kiertää ja kaartaa keräämässä ensin kaikki ihmiset eri hotelleista.

Kelluvat markkinat olivat turisteja tupaten täynnä ja kuumuuden lisäksi tuntui ettei väen paljoudessa happi kulje, kun vene lipui takaisin laiturille olisin voinut huokaista helpotuksesta. Kelluvien jälkeen nokka kohti Kwai joen siltaa, ei tarvinne sanoa että täälläkin oli turisteja ihan mukavasti. Kuisma oli varannut meille mitä herttaisimman pienen mökin tälle vierailulle, ikäväksemme kyllä tämän mökin ilmastointi oli täysin hiljaa, joten saimme viettää ikimuistoisen yön kuumuudessa. Onneksi hotellin uima-allas pelasti tämän tuskan ja aamupala joella olevassa laivassa oli mahtava aamuherätys.

Kwai joen majoitus

Värikkäitä autoja

Kuisma vastassa laiturilla

Yksi turisti suoraan edessä

Se kuuluisa Kwai joen silta

Kun Thaimaahan menee, kannattaako teettää vaatteita?

Kyllä kannattaa! Me löysimme loistavan Intialaisen räätälin ja teetimme loistavia pukuja. matkaan taisi jäädä "muutama", yhtäkään miesten pukua, paitaa, kravaattia tai naisten vaatteita emme ole katuneet. Mahtavaa materiaalia ja loistava työn jälki.

Kun kankaita on vähän, niistä on helppo valita.

Seuraavaksi pääsimme tutustumaan "kesyihin" tiikereihin, hulluihin jotka tunkevat päänsä krokotiilin kitaan ja ihanaan norsujen jalkapalloon. Nämä ovat niitä paikkoja, tiedättehän, käydään ja kivaa oli, mutta kotona kukaan ei muista paikan nimeä. Mutta kivaa oli.

Matkalla käytiin katsomassa puun veistoa

Hei kaveri, syötkö minut vai tikun?

Oliko hampaissa jotain ongelmaa?

Norsujalkapalloa. Täällä ei ollut huligaaneja vaikka mukana oli monta eri maata, kuten pelipaidat kertoo