Ho Chi Minh 3/2017

Ho chi minh city, toiselta nimeltään Saigon oli odotettua kauniimpi kaupunki. Luulin että se olisi vähän samaa luokkaa kuin Bangkok, mutta ei lähelläkään. Keskusta alueella ei ollut läheskään niin paljon pilvenpiirtäjiä, sekä se oli paljon puhtaampi.
Koko kaupungin ulkonäkö muuttui täysin kun tuli pimeää. Ihmisiä oli paljon enemmän ulkona kun aurinko alkoi laskea, ja olihan se ymmärrettävää koska päivisin lämpötila oli noin 30-34 astetta. Keskellä kaupunkia näki jopa pieniä palasia luontoa, joka oli ihan mahtavaa!
Tutustuimme yhteen todella mukavaan paikalliseen kaverimme kautta ja hän näytti meille kaupunkia ja vei meidät paikallisiin paikkoihin syömään ja juomaan.
Yhtenä iltana pääsimme yökerhoon josta paikallinen ystävämme tunsi paljon ihmisiä. Saimme kunnon VIP kohtelua, meillä oli oma tarjoilija, jos halusimme tanssilattialle, meillä oli oma saattaja sinne. Juotavaa ja hedelmiä tuotiin jatkuvasti pöytään. Olo oli kuin julkkiksella! Oli mahtava ilta! Eniten yöelämässä yllätti Kambodzan jälkeen se, että jos halusi yökerhoon, piti todella panostaa ulkonäköön. Joihinkin baareihin ei esimerkiksi miehet päässeet, jos oli päällä "toppi" ja shortsit.

Hotellimme Ho chi minh cityssä oli todella hyvä, mutta valitsimme väärän alueen mihin sijoituimme.

Hotellimme oli sen verran kaukana keskusta alueesta, että takseihin meni jonkin verran rahaa, mutta ei voitu tietää ensimmäisenä päivänä, että mihen kannattaisi majoittua. Ho chi minh city oli keskusta alueella aika kallis, mutta kun lähti vähän kauemmas alueelta, löysi myös todella halpoja paikkoja.

Itse en ole niinkään kaupunki ihminen, mutta tykkäsin tästä paikasta. Jossain päin kaupunkia ruuan ja kaljan sai noin 3€ ja jossain paikoissa taas hinta lähenteli 10€. Siellä oli niin laidasta laitaan paikkoja. Ihan mahtavia upeita kalliita hotelleja sekä hostelleja, sekä myös paljon halvempia versioita. Vaatteiden ja muiden tavaroiden ostaminen oli helppoa, koska joka nurkassa oli kivoja kauppoja sekä keskustassa oli muutamia halpojakin kauppakeskuksia!

Taksit olivat kohtuuhintaisia, mutta niidenkin hinnat vaihtelivat taksista riippuen, mikä oli outoa. Eri väriset taksit olivat eri hintaisia ja kyydin hintaan vaikutti myös se, oliko matkassa mukana paikallisia vai oliko autossa vain turisteja. Täällä kaikkien asioiden hinnat vaihteli sen mukaa jos oli paikallisen seurassa.

Yhtä asiaa ihmeteltiin suuresti, luulimme vietnamin olevan thaimaan ja kambodzan tavoin budhalainen maa, yllätykseksemme maan pää uskonto olikin kristillinen, mutta kuten kaikissa Aasian maissa, buddhalaisuutta oli havaittavissa.

Eniten ehkä kummastelin kaupungissa sen hullua liikennettä!! Liikenne oli vielä pahempi kuin Thaimaassa tai Kambodzassa. Keskustassa oli niin paljon moottoripyöriä ja autoja, että sitä ei edes voinut ennakkoon käsittää. Vaikka käveli suojatiellä, autoja ja moottoripöriä tuli joka suunnasta, mutta kyllä siellä oppi paikallisen opeilla liikkumaan helposti! Vaikkei ehkä niin turvallisesti kuin Suomessa...

Saigonissa on enemmän moottoripyöriä kuin Suomessa ihmisiä...

Eräänä päivänä menimme yhteen puistoon muuten vaan istumaan.
Puisto sijaitsi keskustassa. Kolme meidän ikäistä nuorta tuli puhumaan meille englantia ihan vain sen takia että pääsisi puhumaan englantia ja voisi oppia lisää. Koska jos englantia ei puhu, ei sitä myöskään opi samalla tavalla. Kaikki puhuivat tosi hyvin englantia ja keskustelimme puistossa varmaan tunnin.

Mahtavaa kun Vietnamissa ihmiset ovat niin sosiaalisia. Tähän mennessä kaikista maista Vietnamissa oli mielestäni kilteimmät ja iloisimmat ihmiset. Ihmiset halusivat jutella sekä auttaa, ilman odotusta mistään rahasta.

Puisto täyttyi pikkuhiljaa auringon laskiessa nuorista, keski-ikäisistä sekä vanhoista ihmisistä jotka pelasivat kaikenlaisia eri urheilupelejä ja kuntoilivat. Vietnamissa ihmiset ovat niin sosiaalisia, että tuntemattomat vain liittyivät peleihin ja keskusteluihin mukaan ja se oli normaalia. Täysin eri kuin suomessa!
Jos tykkää kaupunkikohteista, oli paikka todella upea varsinkin yö aikaan.
Ja niin ihania ihmisiä kaupunki täynnä.

Tietenkin meitä varoitettiin taskuvarkaista ja pimeistä kujista mutta niistä nyt varoitetaan jokapuolella. Kaupungissa ei tullut vietettyä niin kauan aikaa, koska itse aloin heti kaipaamaan rantakohteita... Meillä oli hyvä porukka kasassa ja siirryimme Ho chi mihn citystä Nha Trangiin!
Rentodu! Hengitä! Lataa akkuja! Ansaitset loman - Booking.com