29.9.-2.10.2016

Jottei syksystä tulisi liian pitkä on ihana ottaa irtiotto yhdeksi viikonlopuksi. Näin teemme joka syksy. Irtiotto kodista mökille on kuin lähtisi pienelle matkalla. Koska vuokraamme aina mökkimme on mahtavaa saada aina päästä uuteen mökkiin, uuteen ympäristöön ja uusiin tunnelmiin ja mikä ihan parasta...sen viikonlopun aikana ei tarvitse miettiä mitä pitää korjata tai fixata, saa ihan vain olla ja nauttia.

Tällä kertaa mökiksi valikoitiin mökki Ikaalisista, sinne oli myös koiramme Vilperi tervetullut meidän kanssamme.

Torstain ajomatka mökille alkoi sateisissa tunnelmissa, mitä lähemmäksi tulimme Ikaalisia sitä enemmän vettä tuli ja sitä muuten tuli. Hakiessamme mökin avainta ihmettelimme isäntäperheen pihalla olevaa mahtavaa lammikkoa, joka oli jo liki oman lammen kokoinen. Se oli siihen tullut muutamassa tunnissa. Kääk! Tuleeko ulkoiluun tarkoitettu viikonloppumme olemaan sateisen tylsä.

Perjantai aamu alkoi sarastamaan upean auringon kera. Muutama tumma pilvi taivaalla pilkisti, mutta se ei meitä reippaita haitannut. Kunnon vettä pitävät ulkoiluvaatteet niskaan, eväät kassiin (unohtamatta koiruuden makupaloja. Juu olemme hänet lellineet tässä asiassa) ja auton nokka kohti Seitsemistä. Tästä tulee hyvä päivä.

Me päätimme ottaa reitiksemme Torpparintaival ympyrälenkin. Auton parkkipaikka löytyi tien toiselta puolelta ja kovassa ruuhkassa saimme automme, joka oli ainoa, parkkeerattua odottamaan paluutamme.

Koveron perinnetila oli jo sulkenut tältä syksyltä ovensa ja se oli aika sääli. Tila oli ihana, olisi ollut kiva tutustua siihen paremmin. Täytyy varmasti tulla uudestaan silloin, kun tämä paikka on auki yleisölle. Haluan päästä kurkkaamaan torppaan sisälle.

Torpan ulkopuolisen kurkistelun jälkeen oli aika laittaa jalkaa jalan eteen ja lähteä kävelemään kierrosta. Oli aika hauska taivaltaa tätä matkaa, kun saimme sen tehdä täysin tyhjässä metsässä. No meitä vastaan kyllä tuli hiukan ennen loppua pariskunta jotka olivat varanneet mukaansa myös teltat. Tuleva yö oli viileä, toivottavasti heillä oli lämmintä tarpeeksi mukanaan ja olihan heillä ainakin toisensa <3

Ei malta odottaa, mennään jo

Niin kaunista! Mitä nämä värit olisivatkaan jos matkassa olisi ollut "kunnon" kamera.

Suomen luonto. Ilmaiset luontopolut. Meillä on onni, että saamme nauttia näistä.

Uhkaava sadepilvi ripotti pari pisaraa, mutta se ei matkalaisia haitannut.

Olisikos nämä perinnetilan vanhoja työvälineitä?

Seitsemiseen tutustuminen osoittautui loistavaksi ideaksi. Tänne kannattaa tulla uudestaankin.

Lopun viikonlopustamme nautimme saunomisesta, kävelemisestä mökin ympäristössä ja toistemme mukavasta seurasta. Tällä akun laataamisella jaksaa taas seuraavaan lepohetkeen, tai no ainakin siitä saa voimaa alkaa suunnittelemaan talven matkaa :-)

Mökki ja rantasauna

Vilperin mielestä on aina hetki aikaa uinnille

Tai leikkiä kukkulan kuningasta

Mökin tupa

Mökin keittiö ja ihanat järvimaisemat

Mökin lähellä oli kaunis Savuhovi, juhlatila jota sai vuokrata

Vilperi - saunavahtimme

Aina tämä näky herkistää mielen. Kesä on ohi kun kuuluu kurkien kovaääninen meteli. Hyvää matkaa, muistakaa palata!

Sunnuntai on aina kaunein päivä. Oli vaikea saada revittyä itsensä autoon ja lähteä kotimatkalle.