Viking Line Turku piknik-risteily
tammikuu 2019

Viking Line – Tuhansien ämpärien maa

Olimme äidin kanssa päättäneet lähteä piknik risteilylle Turusta. Tarkoitus oli syödä hyvin, viettää yhteistä laatuaikaa ja rentoutua. Samalla pääsisimme katsomaan UIT:n revyytä Tuhansien Ämpärien maa. Olemme vuosien varrella useaan otteeseen saaneet nauttia näistä UIT revyistä Helsingissä Linnanmäellä. Olen itse useaan otteeseen käynyt niin tällä piknik risteilyllä jossa laivan vaihto tapahtuu Maarianhaminassa kuin myös risteilemässä ihan Ruotsiin asti täältä Turusta. Helsingin kautta on sitten taas tullut tutuksi niin Tukholma kuin myös Tallinna. Äidilleni tämä risteily Turusta oli ensimmäinen, hänellä on kyllä erittäin paljon kokemusta juuri Helsingin pään risteilyistä.

No miten sitten se ruokailu? Meillä oli tarkoitus mennä ns. paremmalle aamupalalle, mutta vaikka olimme tosi ajoissa risteilyn varauksen kanssa emme saaneet siihen mahdollisuutta. No buffaan vain syömään ja kuohuvat nautitaan sitten myöhemmin kun aamiainen on nautittu.

Aamupala sai jotenkin itselläänkin uuden merkityksen, kun sain kertoa mitä maisemia ikkunasta näkyy. Monia risteilyjä tehneenä ei aina jaksa edes ikkunasta katsoa ulos. Aamupala hiukan ymmärrettävästi gluteenitonta aina jännittää, mutta yllätys oli tosi positiivinen. Gluteeniton leipä löytyi pakattuna erikseen ja vieressä oli myös yksittäispakattu voi sekä margariini. Makeaa näytti olevan muffinseja sekä keksejä, itse en ole niiden perään niin ne sai jäädä testaamatta. Aamupalan lihapullat olivat myös glut, se piti oikein varmistaa kun kävi epäilys asiasta. Henkilökunta oli avuliasta ja aamupalan valikoima oli ihan mahtava, kelpasi!

Edessä olevat lautaset gluteenitonta aamupalaa ja takana sitten ihan normaalia.

Ne kuohuvat aamupalan perään :-)

laivan vaihdon jälkeen oli aika hytin valloituksen ja siitä lähdimmekin suoraan katsomaan missä revyy esitetään. Noustessamme yhdessä näyttelijöiden kanssa portaita ylös oli esityspaikka helppo löytää. Kuohuvat saimme käteemme heti ovella ja meidät ohjattiin pöytiin. Olin varmistanut että tilaamamme välipala, ihana lautanen olisi gluteeniton. Näin ei ikävä kyllä ollut, jotain sekoilua oli tapahtunut tilauksen yhteydessä, asia hoidettiin kuitenkin erittäin hienosti ja nopeasti kuntoon. Tarkka saa olla!

Nauttiessamme mahtavan makuisia välipaloja estradin verhot aukesivat ja Jean S.n pojat tervehtivät yleisöä…no perin heidän tapaisesti nauruhermoja kutkutellen. Tämän jälkeen alkoi revyy jonka aikana lavalle nousi upean svengijengin lisäksi joukko Suomen estradi- ja viihdekentän ykkösnimiä:
Sari Siikander, Leena Uotila, Sami Hintsanen, Jussi Lampi, Mikael Saari sekä tanssijat Ansku Bergström, Katri Mäkinen, Mikko Ahti ja Matti Puro. Tangokuningatar Erika Vikman sekä Posse-sarjastakin tuttu Viivi Pumpanen.

Ja kyllä he tarjosivat viihdettä niin että tuolilta meinasi välillä tippua kun nauratti ihan tosissaan. Esityksen jälkeen laivan myymälässä moni näyttikin ostavan humppakuutioita :-) Tiesitkö muuten että UIT on jo 40 vuotias? Itse en tätä tiennyt enkä myöskään sitä, että he esiintyvät Viikkarilla aina alkuvuodesta, tai siis ovat ainakin esiintyneet, toivomme että ovat ensikin vuonna. Me taisimme äidin kanssa jo päättää että menemme uudestaan, oli tämä niin onnistunut matka.

Pikkuruinen hyttimme jonne mahtui hyvin laukut ja takit.

Ensin oli tarjolla väärä annos, joka näytti kyllä herkulliselle mutta leipä paljasti.

Tässä oikea. Ei kyllä ollut yhtään huonomman oloinen.

Tästä se alkoi.

Laivan hiljaisuus näin vuoden alkupäivinä toi huomattavaa rauhaa esim. ostosten tekemiseen. Henkilökunnalla oli myös ihan eri tavalla aikaa ja pystyimme keskustelemaan esim. juomiemme sisällöstä ja alkoholilaatujen erilaisuudesta kuten myös kosmetiikasta ja muodista. Iloksemme saimme myös aivan mahtavan tarjoilijan mennessämme nauttimaan ruokaamme Oscar à la Carteen. Olimme ostaneet valmiiksi setelin joka tulisi kattamaan osan ihanasta ruuastamme.

Pohtimisen jälkeen valitsimme Oscar menun. Gluteenittomuus huomioitiin tässäkin erittäin hyvin. Muutoin saimme samat ruuat äidin kanssa, mutta leipäni oli eri ja paketissa sekä en saanut maustevoita leivälleni kuten äitini. Täytyy sanoa, että nyt oli ruokaan laitettu sydäntä! Ihan mahtava menukokonaisuus joka todella vei kielen mennessään, vaikka olimme jo ruuan jälkeen täynnä oli helppo nauttia jälkiruuastakin joka ikinen pisara. Alkupalan ruijanpallaksen mahtava makukompo, lihan suppilovahverokastike ja sienivaahto olivat uskomattomat kokemuksen. Hienoa oli myös tavata ruuan tekijä. Meitä ei jätetty kertaakaan huomioimatta oikeastaan päinvastoin, muistettiin kysyä aina miten maistuu ja ihana tarjoilijamme jarrutti hiukan jälkiruokaa kun huomasi että emme ihan olleet samassa vauhdissa. Näin saimme nauttia jutustelusta ja viinin hyvästä mausta kuunnellen loistavaa pianomusiikkia rauhallisessa ravintolassa. Jos innostutte menemään tänne syömään niin kokeilkaa rohkeasti valmiita menuita, me ainakin olimme tosi otettuja alkoholijuomien sopivuudesta ruokiin sekä ihan mahtavista ruuista.

Menemmekö uudestaan, kyllä me menemme. Lähdemme nauttimaan päivästä hyvän ruuan ja juoman merkeissä samalla saaden rauhassa jutustella ja shoppailla. Ehkä me ensi kerralla otamme jonkin hoidonkin, saa katsoa!