Painajainen Kynsiniemessä kesäkuussa 2017

Kuten ennenkin olimme liikkeellä taas kerran hyvissä ajoin varataksemme mökin tulevalle kesällä. Olemme harrastaneet mökkien vuokraamista n.20 vuotta. Vuodessa vuokraamme 1-3 mökkiä eri puolilta Suomea. Mökkien ominaisuudet ovat vaihdelleet vuosien saatossa, ensin oli lapset ja nyt kaksi aikuista ja koira.

Olemme kerran aiemmin vierailleet Kolin alueella. Silloin oikeastaan ”eksyimme” alueelle, kun varaamassamme mökissä tapahtui yllättävä vesivahinko, josta mökin omistaja ilmoitti meille heti. Tuolloin lähdimme hakemaan mökkiä kiireellä ja löysimme mökin Kynsiniemestä. Kolin alue jäi meiltä kuitenkin silloin välistä johtuen kovasta helteestä. Toki kävimme laskemassa koskea Ruunaan koskilla, jota voin muuten lämmöllä suositella, kivaa oli.


Viime syksynä aloimme sitten miettiä taas uudestaan mökkiasiaa ja keskustelussa päädyttiin Kolin tunnelmiin, olihan jo aika näin Suomi 100 vuonna päästä näkemään kolin huiput joita niin paljon kehutaan.

Vaihdamme usein mökkiä, vaikka kävisimme alueella useamminkin. Se on kuin uusi matka, koska mökkikin on osa sitä tunnelmaa ja lomafiilistä. Kuitenkin tällä kertaa jostain syystä päädyimme vuokraamaan saman mökin missä olimme muutamia vuosia sitten vierailleet. Mökki oli kyllä kymmenelle hengelle, joten me kaksi ja koira varmasti tähän mahdutaan. Maksoimme
varausmaksun 20.10.2016. Sähköpostikeskustelussa mökin vuokraajan kanssa vielä korjasin vuokra-aikataulua, kun hän oli erehdyksessä laittanut aloituspäivän väärin.

Nyt lomalle oli aikaa kuukauden verran, tuli perjantai ja tuli sähköposti!

… Hei olen todella pahoillani…varauskirja hukkunut…muistin
teidät vasta kun maksoitte kokonaan… ETTÄ MITÄHÄN VITTUA!

Seuraavien sähköpostiviestien sisältö nostatti kiukkuani entisestää. Sekä myös tapa toimia asian suhteen. Mitä kaikkea saimme kauhuksemme kokea ja mikä suututti?

- Sähköposti tuli perjantaina aamulla, rahat eivät ilmestyneet kuitenkaan tililleni perjantaina

- Olimme vuokranneet talon jossa pystyi majoittumaan 10, sähköpostissani kerroin että meitä tulee 2 ja koira. Kun tuli ilmoitus että mökki ei saadakaan kerroin että tylsää, kun olimme sopineet erään hääparin kanssa heidän vierailustaan vähän kuin lahjana… omistaja laittoi viestiä, että emme olleet sopineet heidän majoittumisestaan. Mitä ihmettä? Jos vuokraat talon jossa on tilaa, miksi sinne ei saisi tulla.

- Viestien rivien välistä saattoi todeta, että olimme ensimmäiset varaajat, miksi meidät tiputettiin pois ja toinen vuokraaja sai mökin?


Sitten tuli ns. oksennuspostia, tässä kohtaa ilmaisin, että en halua enää lisää viestejä ja tulen kertomaan tästä lukijoilleni.


Eli MITÄHÄN VITTUA. Perjantaina sitten kiireellä koneen ääreen hakemaan mökkiä, joka ei osoittautunut millään tapaa helpoksi. Lisäksi hiukan aiheutti laskentaa tilanne jossa kaikki mökkiin varatut rahat seisovat nyt mökin omistajan tilillä. Kolin alue jätettiin taakse, palaammeko Kolille?
Palaamme toivottavasti, palaammeko tälle mökille, EMME koskaan. Kesän muutoksien myötä saamme toivottavasti nauttia lomastamme tänä kesänä ihanassa Kuusamossa, Rukan tunnelmissa ja upeissa maisemissa…taas kerran :-)

Minä haluan kertoa tämän teille, koska en olisi uskonut koskaan joutuvani tähän tilanteeseen. Meille tarjottiin toki hyvitystä, olisimme saaneet juhannuksen jälkeiselle viikolle mökin viikoksi tai elokuussa…ihan kiva juttu, mites kun ei ole lomaa tuolloin.

Kaikkien näiden monien mökin vuokraamisten jälkeen olemme olleet tosi tyytyväisiä. Meillä on osunut vain yksi huono mökki vuosia sitten Lappeenrannan suunnalta. Siinä mökissä mikään ei toiminut, sen jälkeen sitä ei enää näkynytkään vuokrattavissa.

Ja nyt sitten tämä tapaus. Tästäkin huolimatta suosittelen tätä lomailutapaa. Olemme saaneet kyläillä ihan mielettömissä mökeissä, olemme nauttineet ihanien ihmisten vieraanvaraisuudesta. Muistelen useita mökkejä kaiholla. Ja onhan se helppo tapa mökkeillä, ei stressiä puiden hakkuusta ei nurkkien korjaamisesta. Menet mökkiin ja majoitut, joissain mökeissä on
mahdollisuus myös esim. siihen että petikin on pedattu valmiiksi ja pyyhe odottaa saunalla.

Nyt odotan postia tämän uuden mökin vuokraajalta, että saisin mökin maksettua. Myönnän kauhun sekaisin tuntein, minulle jäi nyt kammo Kynsiniemestä, joka tulee varmasti kytemään jonkinkin aikaa.

Minä toivon, että tätä ei koskaan enää tapahdu meille eikä kenellekään teistäkään. Minä pääsen jännäämään tämän kesän jälkeen heti talvella uudestaan, tällä kertaa se mökki on Thaimaassa, pitäkää peukkuja :-)


… minä jatkan toivetta että kappale ”Mitähän Vittua” lakkaa soimasta päässäni ja sen täyttäisi pikkuhiljaa vaikka sitten ”rusketusraidat”