Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

Nyt on krabi nähty! Täälläkin olisin mielelläni viettänyt enemmän aikaa mutta piti vaihtaa hotellia ja enää 10 päivää aikaa olla thaimaassa, koska jos haluaa olla täällä yli kuukauden, täytyy ostaa viisumi, joten on aika liikkua seuraavaan paikkaan. Paljon jäi myös näkemättä mutta säästyypähän jotain ensikertaan! Krabilla vietin siis yhteensä 5 yötä.

Hotelliksi sain mahtavan bungalovin! Ainoa huono puoli siinä oli se, että se sijaitsi noin 3kilometrin päässä Ao Nangin keskustasta. Sitä väliä tuli siis paljon käveltyä ja muutenkin liikuin paljon kävellen ja kilometreja kertyi noin 10-20 per päivä... Mutta kävely on ihan kivaa täällä!

Ensimmäiset pari päivää meni aurinkoa palvoessa ja tutustuen taas uuteen alueeseen, uusiin ravintoloihin, kauppoihin sekä ihmisiin. Täällä jopa törmäsi muutaman kerran suomalaisiin! Krabi oli myös ensimmäinen Thaimaan alue tähän mennessä, missä näkyi laskuvesi. Pääsin kävelemään pienelle saarelle johon päivällä ei olisi edes jaksanut uida! Veden vetäytyessä pois näin "rannalla" paljon meritähtiä, rapuja sekä simpukoita. Rannalla näki paljon paikallisia keräilemässä niitä, varmaan syötäväksi tai myyntiin.

Paikalliset keräilemässä mereneläviä laskuveden aikana

Vuokrasin taas yhdeksi vuorokaudeksi skootterin ja kävin sen kanssa katsomassa Krabin keskusta aluetta sekä kuuluisaa tiikeritemppeliä. Siin reissussa tuli myös yks mutka matkaan kun skootterin avaimet jäi temppelillä skootterin penkin alle... onneks mulla on pienet kädet sain käden penkin alle kun kaveri repis penkkiä ylös... onni onnettomuudessa! Mutta temppeli oli ihan mahtava! Tosin melkein 1300 porrasta korkeita portaita ylös siellä olevaan temppeliin oli vähän tuskaa, mutta oli sen arvoista. Ylhäällä oli iso kultainen buddha ja kauniit näköalat. Sieltä sai hanasta myös juomakelpoista vettä ilmaiseksi. Temppeli alue itsessään oli tosi suuri ja siellä olisi voinut viettää koko päivän, mutta skootteri piti palauttaa niin ei ollut niin kauan aikaa.

Osallistuin myös suuren buddhan rakentamisen avustukseen ostamalla 20b eli noin 0,70€ yhden kultaisen lehden joka luultavasti laitetaan tulevaisuudessa buddhan luo puuhun roikkumaan samalla tavalla kuin tässä temppelissä oli laitettu. Lehteen kirjoitettiin oma nimi ja kansallisuus.
Tiikeritemppelin alueella näki myös apinoita!! Niille sai ostaa kojusta hedelmiä ja pääsin myös koskemaan yhtä apinaa. Niiden kanssa sai kyllä olla varovainen, yksi apina varasti yhden turistin paidan olkapäältä ja toinen apina yritti viedä naisen käsilaukusta jotain. Mutta ihania eläimiä!

Kultalehti jonka ostin avustuksena buddhan rakentamiseen

Iltaisin Ao Nangin keskusta oli täynnä ihmisiä ja sieltä löytyi monia baareja missä oli bändi soittamassa ja tunnelma katossa! Krabilla näkyi taas paljon tuktukkeja niinkuin bangkokissakin, niitä oli yleensä myös tuunattu aika hienosti! Taksien hinnat oli täällä melkein kolme kertaa korkeammat kuin bangkokissa. Parin kilometrin matkojen hinnat olivat noin 100-200b eli noin 3-5€.

Viimiset päivät meni uusien tuttavuuksien kanssa ja tietenkin aurinkoa palvoessa... Krabi oli tosi ihana paikka! Ja paljon suurempi mitä alunperin luulin. Krabin keskustaan oli Ao Nangin alueelta noin parikymmentä kilometria. Ao nang oli kaunis alue ja sieltä kannattaa ottaa hotelli jos Krabille menee. Ao Nangin rannan alueella ruokien sekä muiden tavaroiden hinnat tuplaantuivat, jos haluaa päästä halvalla kannattaa kävellä rannan alueelta 2km pois päin. Halvimmillaan hyvästä ruuasta maksoi 45b eli noin 1,20€. Krabilta tehtiin myös paljon veneretkiä viereisille saarille eikä hinnat ollut kuin noin 300b eli noin 8€. Suunnitelmissani oli tehdä päiväretki Railey beachille minne pääsee vain veneellä, se on kivilohkareiden välissä Ao nangin rannan toisessa päässä, siellä on hotelleja, ravintoloita ja upeita näköalapaikkoja sekä rantoja. Hinnat ovat kylläkin paljon kalliimmat kuin Ao Nangilla. Moni paikallinen suositteli sinne menemistä. Näin alueen vain veneestä, mutta ensi kerralla kun eksyn Krabille, käyn siellä.
Nyt matka jatkuu veneellä kohti Phukettia. Lippu maksoi 700b eli noin 19€. Lipun olisi saanut ennakkoon puolet halvemmalla mutta lipun osto jäi niin viimetippaan joten piti maksaa enemmän siitä. Matka phukettiin kestää vain hieman yli 2h.