Yöjunalla Bangkokista Chiang Maihin 4/2018

Yöjunalla on halpa ja helppo matkustaa Bangkokista Chiang Maihin. Yöjuna oli yllättävän mukava kokemus ensimmäistä kertaa Thaimaassa. Junalla matkustaminen on myös yksi turvallisimmista matkustustavoista Thaimaassa, koska
junat eivät kulje hirveän kovaa. Matkaa kertyi 584km, matkamme kesti noin 13 tuntia. Junamatka oli pitkä mutta juna oli ihan mukava ja maisemat junan ikkunasta olivat paljon paremmat kuin bussilla ajaessa koska kiskot kulkevat yleensä keskellä ei mitään. Matka kyllä tuntui pitkältä kun en saanut unta paljoa.

Junalipun pystyi varaamaan netissä valmiiksi eri varaus-sivustoilla, tai sen voi ostaa juna-asemalta. Junalippua ostaessa voi valita lipun 1 luokkaan tai 2 luokkaan. 1 luokassa saa oman vaunun kahdella sängyllä ja 2 luokassa vaunu jaetaan muiden kanssa. 2 luokassa on yläsänky ja penkki ja tuolit, jotka muutetaan toiseksi sängyksi yön tullessa. Sänkyjen eteen saa vedettyä verhon. Mielestäni sänky oli ihan mukava ja siellä pystyi jopa nukkumaan, peitto ja tyyny kuului myös kalustukseen. Käytävällä olevat valot jotka olivat kokoajan päällä häiritsi kylläkin. Yön tullessa juna hiljeni todella nopeasti.

Junasta löytyi myös ravintolavaunu jossa sai tilattua erilaisia juotavia ja ruokia. Ravintolavaunu oli yöllä kiinni. Tilasin tulisen katkarapukeiton ja se oli ihan hyvä, hintaa sillä taisi olla noin 2€. Lisäksi otin myös herkullisen mustikkasmoothien 2€ hinnalla. Hinnat olivat siis kohtuullisia. Yksi huono puoli junalla matkustaessa oli se, että ei saanut juoda alkoholia sekä tupakointi oli kielletty. Mielestäni junassa voisi pitää hieman myös hauskaa eikä vain nukkua. Tietenkin riippuu paljon minkälaiseen junaan hyppää thaimaassa.

Lippuni tähän yö junaan maksoi noin 25€. Hinnat vaihtelevat ajankohdasta riippuen tietenkin. Junia lähtee ympäri vuorokauden eri aikoihin. Kannattaa varata liput ennakkoon jos mahdollista. Tämä oli siis ensimmäinen yöni yöjunassa Thaimaassa. Tätä junamatkaa ennen olin viimeksi 7 tuntia junassa missä oli kovat puupenkit, yli puolet paikoista oli seisomapaikkoja ja junamatka maksoi alle 2€. Jos määränpää osuu hyvän junamatkan päähän, kannattaa matkustaa junalla.