Mikkeli

joulukuu 2017

Mikkeli, Etelä-Savon kaupunki. Täällä käväisimme päivän tripillä kesällä 2017, kun ystävämme sanoi Mikkelin Tuomiokirkossa :”Tahdon”.

Nyt oli tarkoitus viettää mukava ilta juuri tämän avioparin seurassa, sekä jäädä hotelliin nukkumaan kunhan olisi nautittu yhteinen illallinen Mikkelin maisemissa.

Matka oli niin kärsimys kuin nautinto. Varsinais-Suomesta matka kohti Mikkeliä on ikävä kyllä tylsähkö, ajomatka tuntuu ikuisuudelta. Kuitenkin meitä matkan varrella alkoi ilahduttamaan luminen maisema, kun kotosalla oli vain vettä ja vettä ja vettä. Vihdoinkin auto kaartoi Mikkelin keskustaan hotellimme edustalle ja saatoimme hypätä autosta respan puolelle. Onnistuimme tulemaan kirjautumaan samaan aikaan suurehkon porukan kanssa jotka äkkiä selvisivät IFK kannattajiksi jotka olivat tulleet seuraamaan Jukurit-IFK jääkiekkopeliä. Hiukan kauhistutti ajatus siitä metelistä jonka tämä porukka ihan varmasti hotellissa tulisi tuomaan juhliessaan joko voittoa tai tappiota. Pyysimme tiskille päästyämme hiljaista huonetta ja saimme suosituksen huoneesta joka sijaitsi uudella käytävällä, kävellä kuulemma saisi, mutta se ei meitä kyllä haitannut. ja hiljainen oli tuo huone, kiitos suosituksesta!

Ystäviemme tapaamisen jälkeen vaihdoimme vaatteemme ja lähdimme kohti ravintolaa josta olin varmuuden vuoksi etukäteen varannut pöydän. Pöytävarausta ei olisi tarvinnut tehdä, ravintola oli todella tyhjä. Tässä kohtaa tuli mieleen, että menikö arvostelut niin pieleen tämän paikan kohdalla. Tunnelma oli ravintolassa kuitenkin hyvä. Ruokatilaus ja suositusviinit tilaukseen ja sitten odoteltiin mitä Vilee meille tarjoaa… ja tarjosihan se. Ruoka oli loistavaa, viinisuositus oli nappi. Tuohon kun vielä lisää henkilökunnan hyvän palvelun oli ruokailu ehdottomasti jokaisen euron arvoinen
kokemus. Voin lämmöllä suositella.

Seuraavan aamun aamupalalla erittäin hyvin nukutun yön jälkeen tarjosi Sokos Vaakuna mahtavan aamupalan. Ehkä tuo gluteenittomien tuotteiden osuus olisi voinut olla hiukan parempi, mutta kyllä saimme molemmat vatsamme täyteen.

Edellisen päivän ihana luminen maisema oli muuttunut vesisateeksi, siitäkin huolimatta halusimme käydä edes pienellä kävelyllä Mikkelin keskustassa. Upea pikkukaupunki tunnelmallisine jouluvaloineen.

Tällä reissulla meillä ei poikkeuksellisesti ollut matkassamme koiraamme Vilperiä joten en osaa sanoa miten koira olisi toiminut hotellissa. Matka oli kuitenkin mukava, Hotelli Vaakunan palveluhenkisyyttä haluan vielä korostaa, ihan mahtava tunne kun sisään kirjautuessa on heti kiireestä ja teknisistä ongelmista huolimatta hyvä tunnelma, hissistä ulos
astuessa tervehdittiin heti, taksin tilaaminen oli kuin itsestään selvää, siistijät tervehtivät käytävällä ja aamupalan henkilökunta kiiruhti hienosti asiakkaiden välissä laittaen täydehkölle aamiaissalille loistavan aamupalan.
Kiitos Vaakuna :-)

Matkan jälkeen tuli kieltämättä mieleeni, että onko se vain alue-ero? Siis se palveluhenkisyys. No joka tapauksessa nämä palveluhenkiset hetket tekivät osittain matkastamme erittäin hyvän. Kiitos siis Mikkeli!