Koh Rong 4/2017

Koh Rong, kuulin että saari on vain täynnä turisteja ja ainoa tekeminen siellä on bilettäminen. Itse olen eri mieltä, tykkäsin saaresta ja se oli todella upea. Tietenkin jos pysyy vain saaren keskuksessa missä on suurin osa hostelleista, hotelleista sekä ravintola/baareista, siellä on ihan eri meno kuin rauhallisemmissa paikoissa saarella.

Kävin saarella kahteen otteeseen kun vietin Kambodzassa odotettua kauemmin aikaa.
Koh Rongille pääsi Sihanoukvillestä veneellä, hinnat vaihtelivat veneestä riippuen, mutta venelippu oli noin 15-20€, sillä pääsi saarelle ja takaisin saarelta kun halusi.

Saarella asuminenkaan ei ollut kovin kallista. Hostelliyön sai 4€ ja yksityishuoneita löysin 8€. Ruoka ja juoma suurinpiirtein samoissa hinnoissa kuin Sihanoukvillessä. Tietenkin löytyi ravintoloita sekä todella hienoja bungaloweja joiden hinnat järkyttivät.

Jos käveli jonkin matkaa pois alueesta jossa suurinosa turisteista on, löytyi todella upeita rantoja ja metsäalueita. Kaunis saari eikö?
Saarella järjestetään myös monia "suurempia" juhlia, jonka takia sitä varmaan bilesaareksi sanotaan. Itse kävin siellä yksillä festivaaleilla. Meillä oli yksityinen bilevene isolla porukalla saarelle, ja meno bileissä oli mahtava! Pääsin myös katsomaan saaren tunnettua upeaa auringon nousua, jota ei paljon voi sanoilla kuvailla.
Mielestäni Koh Rong oli upea saari kunhan osasi poistua turistirysän keskeltä pois. Itse olin tietenkin alueella kun melkein hiljainen sesonki alkoi, eikä tämän takia turisteja niin paljon ollut.