Phuket 2/2017

Phuket, Thaimaan suurin ja kuulemma hienoin saari.Minun mielestä sitä ei hienoimmaksi voi sanoa, mutta olihan se kaunis! Phuket on shoppailuparatiisi ja suositut rannat ovat kunnon turistirysiä, vaikkakin ovat todella kauniita. Ja kyllä, Phuketissa on myös nähtävää!

Hotellini oli Phuket Townissa, joten muutama ensimmäinen päivä kului siellä.
Tuurikseni, parin korttelin päästä hotellistani oli ensimmäisenä iltanani Phuket Town Festivaalit. Siellä oli ihan hirveästi porukkaa! Puhutaan varmaan jostain yli 30 000 ihmisestä.
Teitä siellä oli suljettu 5 ja niillä viidellä tiellä oli kyseinen tapahtuma.
Siellä oli paljon erilaisia esityksiä, paljon ruokaa, juotavaa, erilaisia herkkuja sekä muuta ostettavaa. Se oli ihan hauska tapahtuma!
Kyseinen ihmismäärä ehkä hieman ärsytti koska alueella ei pystynyt kävelemään normaalisti kun ihmisiä oli joka puolella.
Maistoin festivaaleilla myös ensimmäistä kertaa heinäsirkkoja ja jotain torakoita!
Maistuivat aika samalta molemmat, suolaisia ja rapeita. Ei nyt kuitenkaan ollut niin hyviä että niitä lisää ostaisin.

Paikallista kookosjäätelöä, nam!

Tuoretta kookosta, tähän ei voi kyllästyä!

Phuketin Tuktukit näyttivät tältä!

Bangkok Airways jakoi festareilla ilmaista hattaraa

Phuket Townista löytyi myös temppeleitä sekä kaunis näköalapaikka jonne piti tietenkin mennä katsomaan auringonlasku. Mahtavat näköalat!
Sieltä löytyi myös paljon apinoita jotka oli vapaana sekä yksi apina joka oli hihnan päässä puussa kiinni.
Tietenkin apina onnistui varastamaan muovipussini missä oli tavaroitani mutta onnekseni se oli se apina joka oli hihnan päässä.
Paikallinen tuli antamaan pussini takaisin apinalta.
Vihdoin päästiin kuuluisalle Patong Beachille!
Ranta oli ihan mahtava vaikkakin se oli ihan täynnä turisteja. Suosituin ranta tähän mennessä thaimaassa missä olen käynyt.
Rannalla oli mahdollista ajaa jettiä, koittaa riippuliitoa veneen perässä, mennä kumiveneeseen jetin vetämänä ja sieltä löytyi kaikkiea erilaista aktiviteettia. Kaupustelijoitakin näkyi jonkin verran mutta ei häiritsevästi. Rannalta sai vuokrattua tuolin sekä aurinkovarjon jos halusi.
Ranta jatkui todella pitkälle molempiin suuntiin ja hiekka oli ihanan pehmeää ja lämmintä!
Kun Patong Beach ranta oli nähty oli ihan pakko mennä katsomaan kuuluisa Bangla road joka on siis Patong rannan lähellä ja se on kuuluisa siitä että tieltä löytyy paikan parhaimmat yökerhot! Ja niitä oli siis koko kadun mitassa, jokainen vierivieressä. Ja kyllä, siellä oli menoa joka lähtöön!

Viimeisenä päivänä piti vuokrata skootteri ja mennä katsomaan Patong rannan mahdollisia ostoksia, lähellä olevia vesiputouksia, big budhaa sekä kaunista näköalatasannetta, mutta kaikissa Phuket Townin moottoripyörä vuokraamossa missä käytiin he halusivat viedä passin vuokrauksen ajaksi ja huonosta kokemuksesta, passia ei kannata eikä myöskään saisi jättää niihin.

Jos huono tuuri käy, he eivät anna passia takaisin ja vaativat rahaa jostain jäljestä mikä skootterissa on jo ollut tai jostain uudesta jäljestä ja pyytävät moninkertaista summaa vahinkoon nähden.
Vakuurahat olivat liki 300€ eikä sen takia jaksanut käydä nostamassa rahaa joten unohdimme moottoripyörän vuokraamisen.
Päätimme kuitenkin lähteä taksilla katsomaan big buddha sekä näköalatasanne, koska ne oli pakko nähdä ennen Phuketista lähtöä! Big buddha oli siis 45 metrinen Buddha joka oli rakennettu vuoren päälle.
Tässä hieman kuvia...

Pukeutumis säännöt jotka koskivat kaikkia uskonnollisia kohteita.

Sitten aika jättää Phuket taakse!

Tykkäsin myös Phuketista paljon vaikkakin rantakohteet olivat täynnä turisteja.

Phuketissa lämpötilat olivat kokoajan noin 29-33 astetta.

Hinnat olivat yhtä halvat kuin aikaisemminkin paitsi Patong rannalla syöminen ja juominen oli tuplasti kalliimpaa kuin phuket townissa, mikä on tietenkin ymmärrettävää.

Muut ostokset kuten laukut ja vaatteet olivat taas rannalla halvempia, koska kilpailu siellä oli paljon suurempi. Phuket on bangkokin lisäksi thaimaan toinen shoppailuparatiisi! Itse en sieltä paljon ostanut vaikkakin olisi tehnyt mieli! Pakko miettiä mitä mahtuu rinkkaan... Ennen Aasiasta lähtöä menen kyllä Bangkokkiin ja tuhlaan viimeisetkin rahat vaatteisiin sekä tatuointiin!


Edellispäivänä tosiaan jätin Phuketin taakse, luovutin hotellin kello 12 ja menin bussiasemalle. Odotin bussia noin 4h jonka jälkeen vietin bussissa seuraavat 13h. Bussimatka Phuket-Bangkok maksoi 685b eli noin 18€.

Bussi oli halvin ja mukavin tähän mennessä, jalat sai suoraksi sekä penkin melkein makuuasentoon. Bussissa tarjoiltiin vettä, mehua, kahvia sekä syömistä ja sain vielä peiton!

Myöhästyin juuri Bangkokista lähtevästä aamujunasta joka veisi kambotzan rajalle joten bussin jälkeen piti odottaa Bangkokissa noin 7h jonka jälkeen junamatka kesti rajalle 5h.

Rajalla piti leimata itsemme ulos Thaimaasta ja mennä ostamaan viisumi, näistä jatkan paremmin kambotzan kertomuksessa... Sitten vielä taxi hotellille kesti vielä jonkin aikaa. Mutta tosiaan noin 35 tuntia matkustamista ilman kunnon unta, kyllä oli aika väsynyt tämän reissun
jälkeen! Mutta nyt vihdoin, seuraavana vuorossa Kambotza!

Thaimaassa jääteet olivat ihan taivaallisia ja niitä tuli juotua paljon joka päivä! Tämä musta tee oli mielestäni niistä parhain!