Mökki viikonloppu 2021
Uusikaupunki Pirkholma

Marraskuisen kolea, mutta harvinaisen lämmin ilma otti meidät vastaan, kun kaarsimme automme Pirkholman matkailun mökin pihalle.

Harvinaisen pitkälle syksyyn, ellen sanoisi, ihan jo melkein talveen siirtynyt syksyinen viikonloppumme saattoi alkaa. Mökin terassille kassit ja sitten tuvan ovi auki, mikä ihana lämpö tulvahti vastaan tuvasta! Puhtaalta tuoksuva, lämmin tupa, joka oli todella siisti, mitä muuta voisi toivoa?

Sitten petaamaan sängyt…hei otetaanpas nyt takaisin! Täällä ei pedata sänkyjä! Puhtaat lakanat odottivat majoittujaansa makuuhuoneessa, pyyhkeet löytyivät kuten moni muukin asia. Oli talouspaperit, wc paperit ja jos ei halua omaa perslettiä oli nekin saunalla odottamassa.

Täyden palvelun talo, voisin sanoa.

Torstai ilta…täh! Niin, siis näihin mökkeihin saa mennä torstaina jo viikonloppua viettämään syyskuusta toukokuuhun, saa siten päivän ylimääräistä samaan hintaan, hyvä tarjous!

Pirkholman matkailun mökit tulivat meille tutuiksi jo useampi vuosi sitten. Tiesimme mitä odottaa, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Miten ihanaa onkaan tulla mökkiin jossa on kaikki muut paitsi itse vieraat ja ruoka. Vain ruokatavarat ja vaatteet kaappeihin ja sauna lämpiämään, ihanat vapaat päivät voivat alkaa.

Marraskuun hiljaisuus vangitsi mökin ympäristöineen.
Harvinaisen lämmin keli houkutteli istumaan terassilla viltin alla ja koiratkin nauttivat tuoksuttelusta pitkin rantaa.

Novascotiannoutajat Remu ja Vilperi

Pirkholman mökkien sijoittuminen antaa loistavan yksityisyyden kaikille mökkiläisille ja samalla alueen hiekkapolku on kiva kävelyyn. Metsät ympärillä varpuineen takaavat varmasti syksyn marjastajille hyvän marjasadon. Tällä kertaa me nautimme vain kävelemisestä koirien kanssa ja upeasta kelistä.

Mökkeilemme vuokramökeissä useamman kerran vuodessa ja ensimmäistä kertaa näin, että mökissä on panostettu myös kierrättämiseen. Kaikille roskille oli varattuna omat roskalaatikkonsa ja hiekkatien varressa matkalla päätietä oli roskalaatikot kierrättämiselle. Upeaa! Pienillä teoilla on suuri merkitys ja mahtavaa nähdä, että yritys on panostanut siihen.

Olemme ennenkin vuokranneet mökin missä sanotaan, että lakanat kuuluu vuokraan. Totta se on ollut, mutta tämä on ainoa paikka, jossa sänky on oikeasti pedattuna, eikä lakanat ole vain viikattuna sängyn laidalla.
Täällä saa lomailla siis koko porukka eikä tarvitse keskittyä sänkyjen laittamiseen tai pahimmassa tapauksessa edellisen vuokralaisen jälkien siivoamiseen.

Miten suuri nautinto olikaan kävellä metsäistä polkua ilman huolta siivoamisesta tai mistään kotiin liittyvästä. Lämmitimme aamu lenkin jälkeen saunan, jossa nautimme hyvistä löylyistä pitkään ja hartaasti. Koirat
pulahtivat jopa uimaankin, vaikka olimme jo marraskuussa. Nuorempaa sai houkutella merestä pois.

Luonto piirsi upeita taulujaan ja me saimme niitä ihailla. Tuli taas hyvä muistutus siitä, että irtiotto arjesta mökkeillen voi hyvin tapahtua myös silloin, kun moni on laittanut jo mökin talvikuntoon. Tästä tuli meidän uusi lempikuukausi mökkeilyyn!

+ tiskikone

+ sisä wc

+ siisti mökki

+ pedatut sängyt

+ mökit rannassa

+ mökissä valmiina mm. wc-paperit, leivinpaperit yms.

+ pyyhkeet valmiina

+ hyvä varustetaso

+ mökit erillään takaa oman rauhan

+ koiraystävällinen

+ 15 minuuttia Uuteenkaupunkiin

+ upea luonto ympärillä

+ mökeissä kesäisin soutuveneet

Aina ei tiedä koska kenenkin matka on viimeinen. Tästä mökkimatkasta tuli vanhemman koiramme viimeinen mökkimatka. Remu joka on kuvassa, tulee jatkamaan kanssamme matkailua ja palaamaan näihinkin maisemiin uudestaan. Varasimme nimittäin mökin heti ensi vuodellekin.