YLEISTÄ MYANMARISTA

Maa joka oli kiehtonut meitä jo useamman vuoden. Olin ennen matkaa ahminut useita blogeja, lukenut kirjoja ja tutkinut nähtävyyksiä. Pitkälti niihin perustaen teimme päätöksen siitä missä tulisimme lomallamme käymään.


Löysinkö sen mitä olin lukenut? En, löysin vielä jotain hienompaa ja uskomattomampaa. Olin lukenut monen kertomuksista, että ruoka on huonoa ja kaukana esim. Thaimaan ruuasta. Söimme kuitenkin matkamme aikana ihan mielettömiä makuja ja koimme upeita ruokakokemuksia niin ravintoloissa kuin myös kadulla.


Englanninkielen taito on huono ja likaisuutta on kaikkialla. Kulkukoiria näkyi varsinkin Yangonissa, eivätkä ne olleet mitenkään ystävällisiä. Myös rottia näkyi, onneksi kuolleina.


Ihmisten ystävällisyys oli ihan mieletöntä. Ja uteliaisuus, mieheni on varmasti monen Myanmarilaisen nuoren facessa.


Temppelit olivat hienoja. Emme kyllästyneet niihin kertaakaan matkamme aikana. Ainoa mikä niissä oli inhottavaa oli erittäin kuumat kivet joita saimme paljain jaloin tallustaa. Nähtävyyksillä oli erittäin vähän vessoja, se kannattaa huomioida.

Suomalaisia näkyi vähän, tai siis me emme nähneet yhtäkään. Turisteja kuitenkin oli, oli Ranskalaisia eläkeläisiä ja oli Saksalaisia perheitä hyvinkin pienten lasten kanssa.

Kuumuus maaliskuun lopussa oli erittäin kova, se hiukan häiritsi ainakin Baganissa liikkumista.

Tarroittaminen lentokentällä oli hauskaa, aina lyötiin tarraa, oli vaikka mitä värejä. Sen mukaan sitten tiesi mihin koneeseen kuului. Uteliaina voi sitten ihmetellä kuka tulee kanssasi samaan koneeseen, halpa huvi sekin.

Liikkuminen vaatii aikaa, puolenpäivän aikaan kaupungeissa on erittäin tukkuiset ruuhkat. Olimme erittäin tyytyväisiä, että päädyimme lentämään kaikki välimatkat. Lennot olivat yllättävän edullisia ja näin säästimme aikaa nähtävyyksille.

Ero kaupunkien välillä yllätti, niitä ei mitenkään oikein voi verrata toisiinsa. Me emme jääneet viettämään tänne rantalomaa, joten se jäi meiltä kokematta.

Pankkiautomaatteja oli jopa Baganissa. Me emme käyttäneet niitä, joten toimivuudesta en osaa sanoa mitään.

Hotellien taso vaihtelee todella paljon, kyse ei tuntunut olevan hinnassa tai tähdissä vaan jossain mitä me emme keksineet. Toki me emme nukkuneet täällä missään viiden tähden hotellissa, tuntien itsemme me viihdymme paikoillamme vain hetken ja siksi tällä reissulla vain Bagan oli paikka jossa sijoitimme hiukan laadukkaampaan hotelliin.

Jos et ole vielä käynyt Myanmarissa, mene ja koe tämä ihastuttava monipuolinen maa ja sen mahtavat historialliset rakennukset.