Koh Chang 5/2017


Koh chang oli ihana saari joka oli sopivasti matkanvarrella kun lähdin Kambodzasta Thaimaaseen. Se sijaitsee siis Thaimaassa, lähellä Kambodzan rajaa. En ollut ennen edes kuullut tästä saaresta, ihme kyllä.

Otimme pakettimatkan Kambodzassa joka sisälsi kuljetukset Sihanoukvillestä Laem Ngop:iin josta jatkoimme matkaa lautalla Koh Changille saakka.

Matkaan kului koko päivä, koska rajan ylityksessä meni jonkin aikaa, kun piti kirjata itsemme ulos Kambodzasta ja leimata itsemme Thaimaaseen. Raja piti ylittää taas kävellen.

Koh Chang oli noin Koh Phanagin kokoinen saari.
Kun saavuimme Koh Changille, vettä alkoi sataa ihan kaatamalla ja kastuimme litimäriksi. Onneksi löysimme satamasta taxin heti, ja pääsimme sillä majoituspaikkoihimme.

Ensimmäinen majoituspaikkani oli varmaan parhain bungalovi missä olin reissuni aikana ollut. Hintaakin sillä oli noin 40-50€ yö, mutta pieni luksus oli ihan kivaa, koska Aasian reissuni alkoi olla lopuillaan.
Ensimmäiset päivät tuli vietettyä pääosin vain hotellin läheisyydessä sekä upeassa ilmastoidussa bungalovissani. Ilmastointi oli siis tosi luksusta pitkästä aikaa.
Muutaman yön jälkeen vaihdoin kalliin bungalovini ihan mahtavaan hotelliin nimeltä Independent Bo, jonka omisti ihana vanha nainen.
Paikka oli koristeltu lattiasta kattoon ja se oli maalattu todella kauniisti, eikä varmasti samanlaista paikkaa näkisi missään.
Paikka sijaitsi todella hyvässä paikassa rannan varrella ja siellä oli tila, missä kaikki viettivät yhdessä aikaa ja sieltä oli todella upeat maisemat suoraan mereen.
Hotelli oli niin lähellä metsää, että siellä törmäsi myös usein apinoihin.
Paikan omistaja antoi myös meidän lainata ilmaiseksi kajoottia muutamankin kerran.
Parasta tässä paikassa oli se, että yhden yön hinta oli noin 10-20€ riippuen huoneesta, eli todella halpa.
Kuvat kertookin paremmin kuin sanat...

Tämä oli huoneeni ovi, sekä "terassini"

Kajootilla oli upeaa meloa auringonlaskuun

Koh Changilla oli muutama ”keskustan” tapainen alue, jossa oli enemmän kauppoja, ravintoloita sekä hotelleja.
Näiden alueiden välimatkat olivat aika pitkiä, jonka vuoksi vuokrasin kaverini kanssa taas moottoripyörän.
Ajelimme moottoripyörän kanssa saarta ympäri ja törmäsimme todella moniin upeisiin paikkoihin. Saarella oli upeita näköalapaikkoja, rantoja sekä vesiputouksia.
Löysimme myös pari pientä ”eläintarhaa” joissa norsut olivat kahlittuina, mutta näissä ei käyty, koska emme halunneet kannustaa eläintarhan toimintaa.

Mutta upea saari, eikö?

Perhonen oli noin 15cm leveydeltään, onko se edes perhonen?

Mukava reggae baari kauniilla näköalalla

Ja sitten oli taas aika jatkaa matkaa...