Koh Samui 2022

Koronariskin tartunnan pelosta huolimatta oli aika toteuttaa matka, joka oli osa haavematkaamme jo kaksi vuotta aiemmin. Parin vuoden tauon jälkeen ja muutaman päivän ”pakollisen” pysähdyksen Bangkokissa jälkeen, oli uskomattoman ihana päästä saarelle.

Helsinki-Vantaan kenttä oli muuttunut parissa "korona" vuodessa

Ihastuin noihin latauspisteisiin jotka muistuttivat puuta, lisäksi ikkunasta kajastaa upea valaisin.

"Pakollinen" Bangkok hotelli (testi) jossa n. 500 huoneen tilanne oli se, että näimme lisäksemme vain pari ihmistä.

Lento oli myöhässä, luultavammin muutama koneellinen ihmisiä pakattiin samaan koneeseen, että se saadaan täyteen. Lopulta kuitenkin muutaman tunnin odottamisen jälkeen lento kohti Samuita saattoi alkaa ja se todellinen loma päästäisiin aloittamaan. Lento laskeutui ja mukaamme saimme pienet paperikassit koneesta (vettä ja pasteija sekä keksi). Saaren ihana lämmin ilma hiveli ihoa jo matkalla terminaalille. Villamme omistaja Jukka oli meitä vastassa kentällä. Loistava palvelu! Pysähdyimme matkalla 7/11 kaupassa ostamassa piki päiten pieniä ostoksia villaan.

Jukan opastuksella katselimme Villan läpi ja vaihdoimme muutamia sanoja alueen palveluista. Jukka on hienosti laittanut Villan seinälle taulun, jossa on kaikki tärkeät puhelinnumerot. Upeaa palvelua!

Mikä ihana aamuherätysmaisema <3

Ei huono terassimaisema!

Koh Samui on Thaimaan kolmanneksi suurin saari. Koh Samuilla pystyt kokemaan monia Thaimaan hienoja puolia yhdellä saarella. Se on monipuolinen ja tunnelma saaren eri paikoissa vaihtelee. Liikkuminen esim. skootterilla on helppoa ja maisemat ovat saarta kiertävän tien takia hienot, koska meri pilkottaa liki aina jostain kohtaa. Majoituksia saarelta löytyy varmasti moneen makuun, kuten ravintoloitakin. Saaren ilmasto oli mahtava, kosteus korjasi Suomalaisen kuivan talvi-ihon hetkessä ja pitkästä aikaa oli hyvä hengittää.

Meidän vinkit onnistuneeseen lomaan Koh Samuin saarella ovat:

Oma villa! Se oli super! Miten ihanaa olikaan herätä aamulla ja pulahtaa rauhassa omaan altaaseensa ja nauttia kahvit omalla terassilla. Ei kiirettä, ei meteliä. Tässä villassa, on tarjolla myös savustin. Mikä olikaan ihanampaa kuin savustaa kalatorilta ostettuja rapuja, syödä niitä hedelmien kera jotka olimme ostaneet valmiiksi illalla jääkaappiin. Meidän villa löytyy tästä: www.kohsamui.fi villan vuokraamista kannattaa rohkeasti kokeilla, me pyrimme nykyään löytämään sen aina majoitusvaihtoehdoksemme.

Tuoreita hedelmiä!

Minun lempparit eli pikku banaanit ja nuo ihanat maailman makeimmat pikku ananakset!

Tässä villassa oli tarjolla savustin (Hyvä Jukka!) joten kai tämä aamupalaksi kelpaa?

Boat Baar lähellä villaa oli selvästi myös Suomalaisten suosikkipaikka alueella. Kannattaa piipahtaa ja nauttia hyvästä palvelusta, sekä erittäin maukkaasta ruuasta ja rennosta tunnelmasta.

Boat baarin auringonlasku

Pikkusuolaista talon tapaan

Ja fiiliksiä

Oletko urheilun ystävä? Villassa oli iso tv ja kanavilta näkyi myös urheilu, mutta koska baarissa tunnelma on aina eri, kävimme katsomassa Formulat The Doghouse Sports Bar & Grill nimisessä paikassa. Tunnelma oli leppoisa ja palvelu erittäin hyvää.

Formulat keräsivät tähän baariin innostuneen yleisön, muuitakin kuin tiskin koirat

Sunset Garden ravintola löytyy läheltä Big Buddhan sisäänmenoa. Ranta on tosi kiva ja tunnelmallinen. Kuten monessa ravintolassa, niin täälläkin ruoka on todella hyvää!

Secret Garden oli lähellä satamalaituria. Ravintola on hotellin yhteydessä, tutustumisen arvoinen paikka

Secret Garden sisäänmeno

Ravintolan terassin maisemat

Sunset Garden lähellä Big Budhaa

Seafood Market, Bangrak Market sekä The Green Night market sijaitsivat aivan villamme vieressä. Kannattaa rohkeasti käydä ja kokeilla. Osta kasa tuoreita rapuja, savustettua kalaa tai vaikka hedelmiä tai kasviksia. Night marketilla oli myös baari tarjolla janoisille ilta-aikaan.

Kalatarjontaa

Saaren ajelu skootterilla. Liikkuminen on helppoa. Eri kokoisia pyöriä oli tarjolla. Muista kansainvälinen ajokortti. Kypärää kannattaa pitää, lähes kaikki keiden kanssa puhuttiin olivat olleet jonkinasteisessa kolarissa. Me vuokrattiin omamme villan lähellä olevasta liikkeestä jossa myös pesetimme pyykkimme.

Me valitsimme tämän

Piipahda Thongson Bay Beach rannalla ja nauti drinkki tai ruokaa rannan ravintolassa ja anna hermojen levätä.

Ang Thongin meriluonnonpuistoon retki. Koska saarella oli aika hiljaista, me päätimme matkata kohteeseen speed boatilla. En sitä välttämättä suosittele silloin, kun saari on täydempi. Nyt matka oli loistava.

Meitä oli veneessä parisenkymmentä. Saarien luonnon kauneus on upea. Suolaisessa vedessä uiminen ja snorklaaminen oli todella kivaa. Varaa mukaan hyvät kengät ja aurinkorasvaa.

Hieronta. Jos matkustaa Thaimaahan, ei tätä kannata jättää välistä!

Jos pelottaa ottaa perinteinen Thai hieronta, kokeile öljyhierontaa tai vaikka jalkahieronta. Me kokeilimme kolmea hierontapaikkaa lomamme aikana, kaikki olivat hyviä. Thai hieronta maksaa keskimäärin 300 baht/kerta.

Kävin loman lopussa laittamassa myös kynnet uusiksi, koska kynsilakat olivat tippuneet loman aikana pois. Tällä kertaa lakka todella pysyi, sain nauttia upeista kynsistäni liki kolme viikkoa.

Taksit liikkuvat saarella, mutta helpoiten pääset, kun hyppäät lavataksin kyytiin. Lavataksit tööttäävät kun näkevät sinun kävelevän. Kysy kuskilta hinta kohteeseesi ja kun olet tyytyväinen hintaan, hyppää kyytiin. Taksin katossa on painonappi, jota painamalla kuski pysähtyy ja pääset ulos.


Big Buddha. Paikassa kannattaa käydä jo pelkän maisemankin takia. Auringon lasku on hyvä ajankohta. Ethän mene paikalle shortseissa.

Wat Plai Laem temppeli. Kaunis alue. Temppelin muurissa on muistolaattoja, uskomattoman monia kansallisuuksia löysimme laatoista. Kaloja on paljon järvessä ja osa on todella isoja. Kalojen ruokinta-automaatti löytyy alueen kioskin vierestä. Älä saavu tännekään liian paljastavissa vaatteissa.

Fisherman's Village. Mietin, miten kuvailen tätä paikkaa. Sanoisin että turistikatu. Kadun varrella on paljon ravintoloita sekä useita myymäliä.

Täällä söimme yhden huonoimmista ruuistamme ja myös samalla yhden kalleimmista. Alueella on myös kokemuksenkin arvoisia paikkoja ja yksi niistä on ihan ehdottomasti ravintola The Shack https://theshackgrillsamui.com/
varaa pöytä! Söin täällä yhden parhaista ruuista ikinä. Erikoisinta oli, että pääruokani oli pihvi, joka ei yleensä Thaimaassa ole hyvää. Punaviinikin tarjottiin oikean lämpöisenä.

Ei La Brisa! Huonoin ruoka ikinä, huonoin palvelu ikinä. Lisäksi mitätön annos oli yksi lomamme kalleimmista.

En suosittele

Tässä heidän kallis annoksensa jota odotimme tunnin verran. Juomat tulivat ruuan tuomisen jälkeen, nekin eri pyynnöstä.

Mene ja testaa! Hyvä ruoka, hyvä palvelu!

Na Muang – Ko vesiputous. Koh Samuin suurin vesiputous. Paikka on ihan kiva, kannattaa käydä katsomassa samalla kun menee Secret Buddha Gardeniin.

Secret Buddha Garden on piilotettu korkealle kukkulalle Koh Samuin sisäosassa. Upea kokoelma patsaita ja vanhoja rakennuksia. Puutarhat ovat vanhan hedelmäviljelijän Nim Thongsukin luomia. Hän alkoi pystyttää patsaita ja temppeleitä perheensä vehreälle maalle Lamai Beachin luoteeseen vuonna 1976.

Menomatkan maisemia

Kokki villaan. Tämä oli loman yksi parhaista hetkistä!

Tilasimme kokin Jukan kautta, pääsimme mukaan ostoksille ja saimme nauttia auringon laskiessa upean ateriakokonaisuuden villamme terassilla. Täytyy sanoa, että kuvia katsoessani muistan edelleenkin näiden ruokien maut. kokemus kannatti ja Jukan kautta asia hoitui loistavasti.

Oma allas. Tätä ei vaan voi liikaa hehkuttaa. Upea kokemus!

Kaipaatko muutakin juotavaa kuin paikalliset juomat, silloin kannattaa pistäytyä O’Mart liquor liikkeessä.


Mitä muuta kannattaa huomioida Koh Samuilla?

Porukka ajaa todella humalassa, olethan varovainen liikenteessä, varsinkin yö aikaan.

Hintataso on liki sama kuin muuallakin Thaimaassa.

Ystävällisyyttä oli jokaisessa paikassa, toki sitä saa aina, jos itsekin on ystävällinen.

Ostosmahdollisuudet ovat vähäiset.

Apteekeissa saa hyvän palvelun.

Koh Samuin sää on tasaista +30 astetta läpi vuoden. Meille osui pari sadetta, mutta ne tulivat yöllä.

Perinteinen Thaimaalainen jalkakäytävä, tilaa ei ole kävelijöille

Maistuuko Intialainen ruoka? Täällä se oli taivaallisen hyvää.

Kaikkea saa ostettua

Kiitos Koh Samui ihanasta lepolomasta hyvän ruuan ja ihanien ihmisten kera <3 Jäi hyvä fiilis.

Jos laukkusi näkyy kentällä tässä kuvassa joudut selittelemään sen sisältöä. Eka kerta ikinä kun näen vastaavan.

Koh Samuin kenttä oli kauniissa kukassa

Wc:ssä oli hieno akvaario.

Tämän lentokenttäkuvan myötä kiitos KOH SAMUI!