Riipisen riistaravintola, muuttuiko mielipiteemme?

Ravintolaa olimme kokeilleet muutama vuosi aiemmin kesäaikaan ja petyimme palveluun tosi paljon, silloin äänestimme jaloillamme ja menimme toiseen ravintolaan syömään. Tuolloin olin vielä ns. normaalilla ruokavaliolla, joten se ei ollut ongelma. Palvelu oli heti vastaanotettaessa erittäin töykeä. Nytkin harkitsin toista paikkaa, mutta se olikin saanut googlessa aika pahoja arvosteluja. Siellä asiakkaiden mukaan käytettiin puolivalmisteita ja se ei innostanut.

Tarkoitus oli syödä hyvin uuden vuoden aattona ennen kuin pommien räjäytteleminen aloitetaan, jolloin meidän oli oltava takaisin mökillä ääniaran koiramme takia. Pöydän varaaminen oli tehty erittäin helpoksi. Kun selasin Facebookin kautta ravintolaa huomasin, että sieltä saa suoraan tehty varauksen. Niimpä pöytä varaukseen ja luottoa ruokailijoiden arvosteluille. Nuo arvostelut ovat muuten tosi tärkeitä ainakin meille, jos siis käytte syömässä niin jättäkää niitä jälkeenne oli ne sitten hyviä tai huonoja.

Ystäväni kertoi ravintolasta historian tietoja ja uteliaisuus heräsi ravintolaa kohtaan. Tiesitkö että Riipisen tarina on saanut alkunsa Pekka ”Riista-Riipisen” ja Miss Suomi Päivi Riipisen (os.Uitto) rakkaudesta luontoon ja luonnonantimiin. Minä en tiennyt. Jutun mukaan he perustivat 1989 pienen riistakaupan Kuusamon keskustaan. 1992 he avasivat nykyisen Riipisen Riistaravintolan nimellä Riipisen Riistakahvila ja -kauppa. 1996 Riipiset alkoivat säilöä pohjoiset puhtaat luonnonantimet, riista-, kala- ja marjatuotteiksi. Näin syntyi Riipisen Riistaherkut. 2000 Riipiset ostivat Rukan ravintolakiinteistön itselleen. Vuotta myöhemmin avattiin laajennettu ja uudistettu 150 paikkainen, Päivin sisustama ja suunnittelema ravintola. 2005 Avattiin ensimmäinen Riipisen Riista- ja matkamuistomyymälä Kuusamoon 5-tien varrelle. Se onkin suosittu paikka niin kesällä kuin selvästi myös talvella, käytiin itsekin taas juomassa kupposet (siellä saa muuten gluteenittoman keksin jos haluaa kahvin tai teen kanssa, ei tarvitse olla ilman mitään makeaa kun toinen syö sitä halpaa munkkia). 2007 ravintolaa laajennettiin ja 2009 tuli lapset puikkoihin. 2010 avasivat vielä myymälän Rukalle. 2012 tuli oma jalostamo ja 2015 oma elintarviketehdas. Aikamoinen on siis paikan historia.

No miten sitten kävi tälle uudelle oven avaukselle? Meidät päästettiin hyisestä kylmyydestä ravintolan sisälle ja ohjattiin pöytään. Ravintola oli todella muuttunut siitä kun täällä olimme viimeksi käyneet. Miten upea ja kodikas sisustus. palvelu oli loistavaa ja gluteeniton ruoka otettiin todella huomioon, pitkästä aikaa uskalsin nauttia ruuasta pelkäämättä että saanko taas tarjoilijan tai keittiön tietämättömyyden takia vatsani kipeäksi moneksi päiväksi.

Päädyimme tilaamaan alkuruuaksi hirvicarpacciota, jonka maku oli uskomaton. Lihan pehmeys ja makujen harmonia oli erittäin hyvä. Ruuaksi meillä oli savustettua rautua. Ensimmäinen kerta kun söimme rautua joten emme voi verrata sitä edellisiin, mutta koska rakastamme kalaa voimme kumpikin sanoa, että tämä oli erittäin hyvä ja kokonaisuus oli mietitty. Jälkiruokana nautimme suklaakakkua ja wanhanajan vaniljajäätelöä. Kyllä suklaakakku oli gluteeniton!

Ruoka oli hyvää, palvelu pelasi, tästä tuli nyt meidän suosikkiravintolamme Kuusamossa Kuusamon Pizzerian lisäksi. Ja siinähän ne nököttää kumpikin Riipisen Laaksossa ihan vierekkäin.

Riipisen Laakson Riipinen ihanassa lumipeitteessä. Ulkoterassikin näytti viehättävälle, toivottavasti ravintola palvelee myös kesäisin ja tuonne voi ottaa koiratkin mukaan.

Rakastuin tähän lamppuun <3

Rautu. Kastike oli niin hyvää, että jos olisin kehdannut olisin nuollut lautasen!