Kambodza, Siem Reap, Angor Wat 2/2017

Saavuin vihdoin pitkän matkustamisen jälkeen Kambodzaan.

Rajalla meidän piti ensiksi leimata itsemme ulos thaimaasta ja sen jälkeen hankkia viisumi Kambodzaan. Viisumi maksoi 30$ ja sen kanssa Kambotzassa saa olella 30 vuorokautta.

Viisumia hankkiessa rajalla rajavartiosto alkoi viisumin maksun jälkeen vaatia lahjusrahaa, jos sitä ei antanut joutui odottamaan viisumia pidempään, mahdollisesti jopa pari tuntia. Minulta he pyysivät 400b eli yli 10€ mutta en suostunut siihen ja annoin 50b joka on hieman alle 2€ ja sain kuitenkin aika nopeasti viisumin. Sen jälkeen piti vielä käydä passitarkastuksessa ja sitten vihdoin päästiin Kambodzaan!

Rajalta Siem reapiin kesti noin 3h autolla. Tutustuin rajalla yhteen Kambodzalaiseen joka auttoi minut rajan yli, hoisi kyydin kohtuu hinnalla Siem reapiin ja auttoi löytämään hyvän hintaisen hotellin hyvältä alueelta. Siinä menikin sitten seuraava päivä vain levätessä kun olin valvonut yhteensä noin 40h...

Sitten vihdoin kun oli selvinnyt univeloista, oli aika mennä katsomaan kuuluisaa Angor wat:tia!

Angor wat on noin 1100 luvulla rakennettu temppeli ja sen alueelta löytyi monia kauniita temppeleitä. Päivälippu alueelle maksoi 37$, lippujen hinnat nousivat juuri melkein kaksinkertaiseksi helmikuun alussa.
Jokaisen lipun hinnasta lahjoitettiin 2$ Kambotzan lastensairaalalle, eli osa rahasta meni ainakin hyvään tarkoitukseen.
Temppeleiden välimatkat olivat aika pitkiä jonka vuoksi helpoin ratkaisu on ottaa tuktuk.
Tuktuk maksoi päiväksi 15$ per henkilö ja hintaan kuului koko päiväksi kylmää vettä.
Angor wat on kuuluisa upeasta auringon noususta, jonka vuoksi heräsin kello 4 yöllä ja tuktuk haki meidät kello 5.
Vaikka lippu maksoi aika paljon, oli Angor wat nähtävä ja oli se kyllä sen arvoinenkin!
Alueella saa helposti kulumaan koko päivän, itse olin siellä noin 9 tuntia. Joitain rakennuksia oli kunnostettu ja osa oli säilynyt todella hyvässä kunnossa.
Kuvista ei todellakaan nää sitä kuinka kaunis alue oikeasti oli mutta tältä se siis näytti..

Tältä näytti päivälippu alueelle. Lippua ostaessa siihen otettiin naamasta kuva ja lippua piti näyttää jokaiselle temppelille mentäessä.

Muutama turisti katsomassa auringon nousua...

Temppelialueella piti taas muistaa peittää polvet ja olkapäät, muuten alueelle ei päässyt.

Angor watin jälkeen tuli taas levättyä yksi päivä, tietenkin uima-altaalla tuli vietettyä aikaa ja kiertelin hieman Siem reapin aluetta.
Vaikka angor watin alueella tuli liikuttua paikasta toiseen tuktukilla, tuli silti käveltyä noin 15km...
Seuraavaksi jätin hotellin ja päätin mennä ensimmäistä kertaa kokeilemaan hostellia.
Hostellini oli todella siisti ja siellä oli paljon nuoria.
Hostellissa oli kivaa se, että pääsi tutustumaan ihan eri tavalla uusiin ihmisiin. Hostellissa yksi yö maksoi noin 4€.
Illalla menin katsomaan Siem reapin kuuluisaa night markettia ja sen jälkeen eksyin bub streetille!
Siellä oli paljon kauppoja ja kojuja, ruokapaikkoja sekä tietenkin monia yökerhoja.

Pitkän illan jälkeen minuun iski varmaan joku bakteeri eikä paljon mitään pystynyt tekemään. Kun vihdoin tuli selvittyä huonosta olosta oli aika jatkaa matkaa Phnom Penhiin, Kambodzan pääkaupunkiin.

Bussimatka maksoi 9$ ja bussina oli kiva bussi missä oli sängyt joissa pystyi nukkumaan. Bussi lähti 11 illalla ja matka kesti noin 6h. Ainoa huono juttu bussissa oli se, että siellä ei ollut vessaa.

Kambodzassa valuuttana käytetään dollareita ja pienempinä rahoina Kambodzan rielejä.

Tässä menee taas hetki totutella uuteen valuuttaan, juuri kun ehti tottua Thaimaan valuuttaan...

Kambodza vaikuttaa todella kivalta paikalta, mitä tähän mennessä on nähnyt. Turisteja täällä ei ole läheskään yhtä paljon kun Thaimaassa, mikä on mielestäni vain hyvä asia.
Hinnat ovat melkein samanlaiset verrattuna Thaimaan hintaluokkaan. Jossain hieman halvempaa ja jossain ehkä hieman kalliimpaa.

Lämpötila hieman yllätti, päivisin täällä lämpötila on ollut noin 30-35 astetta mutta yöllä lämpötila voi laskea jopa alle 20 ja se tuntuu täällä tosi kylmältä päivän helteiden jälkeen.