Iloksemme Ilona

Tervetuloa Turun kupeeseen Kaarinaan, olit sitten kesälomareissulla tai ihan asut täällä. Olemme saaneet iloksemme Leipomo Ilonan tänne!

Ilona leipomo on aloittanut toimintansa 2012 ja leipoo ainoastaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Monesti olen kironnut Tamperelaisten ihanaa elämää kun näiden tuotteiden valmistus tapahtui siellä. Mutta nyt se on myös meidän kaikkien saatavilla ihan kotinurkillamme.

Leipomo palvelee perjantaina ja lauantaina, mutta onneksi myös moni kauppa on tuotteet ottanut myytäväkseen. Helpoimmalla tehtaanmyymälästä löytyy juttua täältä https://www.facebook.com/ilonaleipomokaarina/

Kun skrollaa alaspäin löytyy täältä Turun alueen kaupat https://ilonaleipomo.fi/myyntipaikat/

Mutta nyt ihan itse asiaan. Olin maistanut Ilonan tuotteita muutaman kerran. Suurtorin joulumyynnistä sain ostettua joulutorttuja ja jostain (en muista mistä) olin saanut maistaakseni leipääkin. Minulla oli suuri haave ja sen sain toteutettua kun tehtaanmyymälä aukesi, arvaatteko mikä se on? No kermamunkki!

Nyt olen syönyt munkin lisäksi sämpylöitä, patonkia ja pullaa. Sitten keksin että olisi kiva testata miten homma on toiminut lihapiirakan, lihapasteijan sekä munariisipasteijan kanssa. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kun sain pakkaukset auki, en olisi voinut odottaa pidempää, se ihana tuoksu joka tulvi sieraimiin oli ihan vastustamaton! Ensin maistoin ihan kylmänä, se oli hyvää. Sitten lämmitin ja se oli taivaallista! Tein vielä niin hassusti, että hillitsin syömistäni ja laitoin loput jääkaappiin ja palasin herkkujen ääreen parin päivän päästä. Mikroon lämpiämään ja ääntä
kohti, ja kyllä se toimi edelleen. Tuotteet olivat pitäneet ominaisuutensa kuten myös olin oppinut, että Ilonan juustosämpylä pitää.

Jatkan tuotteiden tutkimista, kun keksin taas uusia kokeiltavia, mutta nyt ainakin voin jo suureen ääneen kertoa, nämä on mielettömän hyviä! Toivon vain, että alueen ravintolatkin ottaisivat ja maistaisivat näitä tuotteita, ei tarvitsisi syödä leipänä jatkossa sitä pahvikuvaa joka leipää esittää. Juu on ollut hyviäkin löytöjä, mutta ikäväkseni olen todennut että aika moni leivontatuote on aika kuivaa. Ja olisihan se kiva kun saisi kahvilla ostaa gluteenittoman tuotteen joka on hyvä.

Tässä kuvia ja tuoteselosteita, kuvat kertoo aina enemmän kuin tuhat sanaa.

Liha- ja munariisipasteija

Lihapiirakka