NAANTALI


Villa ei ikävä kyllä ole enää vuokrattavana, mutta kannattaa kysellä majoituksia visit Naantalin sivulta :-)

Mitä lähempänä kotia nähtävyys on, sitä varmemmin sitä ei koskaan näe. Niin on käynyt itsellenikin ja siksi olikin hauskaa, kun töihin liittyvien asioiden takia pääsin myös tutustumaan Naantaliin.

Naantali on perustettu jo keskiajalla, joten ihan uudesta kylästä ei ole puhe. Koska vierailuni ajoittui ennen koulujen alkua ja erittäin kauniiseen päivään, täytyy sanoa, että Naantali näytti kyllä parhaat kasvonsa.

Naantali on merellinen kaupunki, jonka yksi keskeisimmistä nähtävyyksistä on tietysti Muumimaailma http://www.muumimaailma.fi/, eikä sovi unohtaa myöskään presidentin kesäasuntoa Kultarantaa.

Itse sain mahdollisuuden viettää aikaani upeassa Villassa http://luxuryvilla.palvelee.fi/ aivan meren äärellä Kultaranta Resortin alueella. Varmasti siinä istuessani terassin tuolilla nauttien upeasta päivästä ja auringon säteistä jäinkin miettimään mitä minä haluaisin turistille näyttää Naantalista tai mitä itse haluaisin täällä tehdä.

Heti Villan vierestä aukesi upea maisema, tämä oli kuin postikortti. Veneiden upeat kyljet paistoivat kilpaa auringon kanssa, eli kyllä tätä alue on veneilijöille kuin paratiisi. Turun saaristo aukeaa suoraan edessä ja mahdollisuudet vaikka millaiseen saarihyppelyyn ovat aivan nurkan takana.

Villan vieressä oli muutakin harrastustoimintaa. Ei unohdeta upeaa uimarantaa, jonka terassin baari oli ikäväkseni kiinni. Voin jo kuvitella kuinka hyvälle olisi maistunut lasillinen siinä istuessa ja laineiden lipatusta kuunnellen. Lisäksi alueella on golfkenttä, piti uteliaana kurkata netistä
millainen paikka on kyseessä, itselleni kun ei tuo laji kuulu harrastusten piiriin. Sieltä paljastui, että kyseessä on 18-reikäinen kenttä joka on avattu jo vuonna 2007. Paikka näytti todella hienolta, eli golffarille tämän villan sijainti olisi mielettömän upea. Alueella on paljon muitakin palveluita. Löytyy ravintoloita, suolahuone, kokoustiloja...

Kesäkuussa Naantalissa vietetään Unikeon päivää. Sinne on veteen tiputeltu ihmisiä talonmiehestä maaherraan. Loistava tapahtuma joka kerää rannalle monipäisen yleisön.

Kun kerran pääsee kävelemään pitkin vanhan kaupungin kujia, haluaa sinne palata aina takaisin. Moittia ei myöskään sovi ihastuttavia kivijalkamyymälöitä alueella. Täällä on vaikka mitä ihanuuksia. Löytyy niin aarteita kotiin kuin vaikka päälle pantavaksikin. Ja lapsille täällä on aivan ihana Muumimyymälä.

Elokuun lopulla Naantalissa vietetään Muinaistulien yötä. Uskon, että tämä olisi uskomaton kokemus mereltä käsin.

Paljon muutakin kivaa Naantaliin ja sen alueeseen mahtuu. Kannataa käydä tutustumassa

Merellinen, aurinkoinen Naantali, täällä voisi viettää vaikka lähilomaa ihan itsekin.

Tuli ihan pakottava tarve sanoa: ”Tervetuloa aurinkoiseen Naantaliin”Villan edessä oli satama-alue ja uimaranta oli aivan vieressä

Luxuryvillan sisääntulo

Golfkenttä

Naantalin kirkko.

Yksi mahtavista ruokapaikoista Naantalin rannassa.