Heinola 5-tien varrella

Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita jaamme teille Heila-maailmassa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta. Heila on jotakin, mikä on koettava. Tee hyvä valinta ja pysähdy aitojen arvojen äärelle.

Näin oli mainosteksti kirjoitettu kun pitkän ja tuskaisen hakemisen jälkeen löysin ravintolan missä minä saisin ruokaa ja mihin olisi koirat tervetulleita terassille nauttimaan seurastamme, eikä tarvitse (ei edes voisi jättää!) niitä jättää autoon kuumenemaan.

Tästä on hyvä jatkaa...

Hei palvelija, koska on aika pysähtyä pissille?

Vihdoinkin alkoi se kauan odotettu kesäloma ja auton nokka kääntyi ikimuistoiselle matkalle Varsinais-Suomesta Kolille. Kuuman ja mukavan automatkan edetessä alkoi kyllä jo itselläkin olemaan nälkä ja tunne, että paussi voisi olla poikaa. Olin tosiaan etukäteen ollut facen kautta yhteydessä Heinolan Heilaan

Kun itsellä on keliakia ja saattaa olla kuuma kesäpäivä, kun matkustaa on kaksi asiaa tosi tärkeitä: Löytyykö syötävää ja saahan koirat paikkansa terassilla. Niin oudolta kun se tuntuu on tosiaankin monia ravintoloita matkan varrella nähnyt joihin ei koiraa terassille saa tuoda, ei aina edes terassin aidan toiselle puolelle.

Täällä tuntui olevan hyvä tarjonta, paikka oli saanut hyviä kehuja ja kun vielä sain vastauksen kysymyksiinikin oli valinta selvä.

Heinolan Heila sijaitsee nelostien varrella liittymä 24 kohdalla. Vieressä oli iso ABC. Siellä voi autonkin samalla tankata...

Paikan sijainti oli loistava. 4-tieltä kaarsi helposti paikkaan ja auton sai mukavasti isolle parkkipaikalle, vinkiksi esim. asuntovaunulla matkaajille. Myymälän ja kahvilan miljöö tuntui heti mukavalta kun astui sisälle. Eteisessä oli koirille keksipurkki ja terassilla on vesikuppeja varattuna. Tarjoilija toi lisää kylmää vettä kannussa ilman mitään pyytämisiä, koirat siis todella huomioitiin. Toiselle terassille sai koiran viedä ja siellä oli pöytiin tarjoilu, joten koiria ei tarvinnut hetkeksikään jättää kuumaan autoon. Arvostan tätä.

Ruokavalikoima oli hyvä ja salaattipöytä oli siisti. Erikoiskiitos salaateista, uskomattoman hyviä! Koska paikka osottautui niin kivaksi tulimme tänne vielä uudestaan mökkiloman päätyttyä ja kävimme taas syömässä. Mennessä söimme kalaa ja takaisin tullessamme erittäin hyvää pihviä. Toisella kertaa saimme nauttia salaattipöydän perunasalaatista ja täytyy sanoa, että se oli parasta ikinä!

Iloksemme tapasimme paikan toimitusjohtajan Minnan. Minnan kanssa innostuttiin tutkimaan mitä kaikkea myymälästä löytyy, iso kiitos Minnalle! Menomatkalla autoomme päätyi (vaikka se oli todella täynnä tavaraa) gluteenitonta suklaakääretorttua, viiniä, siideriä ja leivokset (toinen normaali ja toinen gluteeniton) sekä vielä kauranappeja. Myymälän monipuolisuus oli uskomaton. Ei olisi tarvinnut käydä muualla ostoksilla jos olisi tämän tiennyt, tai sinne autoon ne ostokset mahtuneet. Myymälässä olikin asiakkaita paljon ja oven edessä olevalla myyjällä (mansikoita, herneitä yms.) tuntui olevan katkeamaton jono.

Kuvista varmaan huomaa, että täältä voi napata mukaan myös tuliaiset mökille tai vaikka ihan omaan kotiinkin. Oli kiva kuulla, että täältä löytyi vain kotimaista tavaraa ja tuotteita. Hyvä vinkki muuten kansainvälisille ryhmille :-)

Tämäntyyppisiä myymälä-kahviloita olisi kiva olla enemmänkin. On mukavaa tietää, että saat ostaa kotimaista tuotetta ja samalla kun vatsa täyttyy tai kiva koriste saa uuden kodin saat ostoksellaan tuettua Suomalaista työtä.

Gluteenittomat tuotteet olivat muuten todella hyviä! Suklaakääretorttua olisin hamstrannut mukaan kotiinkin tulomatkalla, mutta ikävä kyllä se oli loppu. Tiskin leivokset olivat myös ihan mahtavia, niistä ei kuvamateriaaliksi asti ollut kun ensimmäisen suullisen jälkeen ei raaskinut lopettaa.

Lämmöllä voi suositella paikkaa niin gluteenittomille matkaajille kuin myös koirien kanssa liikkuville, niin ja ihan tietysti muillekin. Meille tästä tuli paikka jossa ihan varmasti pysähdymme kun matkaamme ohi.

Kuvat kertokoon paikasta lisää...

Koirat ovat tervetulleita <3

Nämä suloiset verhot löytyvät muuten naisten wc:stä :-)

Kesän 2018 yksi kuumista päivistä ja marjakauppa käy. Palvelu pelasi hyvin terassille, joten tässä varjossa oli mukava istua ja nauttia.

Tunnelmaa sisältä.

Tarjolla oli vaikka mitä ihanaa

Silmät ymmyrkäisinä tutkimme hyllyjä

Makkaraakin oli tarjolla. Myymälässä on myös lihatiski ja sen valikoima oli ihan loistava.

Ihania villasukkia!

Koko huone täynnä siidereitä ja oluita, kuuman kesäpäivän helmi.

Heilan oma tuote, hauska idea

Suklaata ja kortti vaikka ystävälle

Sauna ja takkatarvikkeita

Saunaan suomipipo vai pitäisikö lähettää ulkomaiselle kaverille :-)